Israel har en liberal holdning til homofile for å dekke over undertrykkelsen av palestinerne, mener venstreorienterte amerikanske grupper som forsøker å overtale ordføreren i Seattle fra å reise til Israel for å delta i en konferanse arrangert av en organisasjonen for homofile og lesbiske, fremgår det av en artikkel i The Seattle Times. Den homofile ordføreren Ed Murray planlegger å kombinere deltakelsen i konferansen med å lede en handelsdelegasjon. Under konferansen i Tel Aviv med tittelen "40 Years of Pride" skal Ed Murray holde et avsluttende foredrag. Murray selv sier at turen ikke er i konflikt med hans holdning til Israel. "Jeg er respektfullt uenig med dem som forsøker å karakterisere min tur til Israel som et forsøk på å" pinkwash "Israels forhold til palestinerne. Situasjonen i Midtøsten er komplisert, men min posisjon på den israelsk-palestinske konflikten har lenge vært både tydelig og offentlig " sier han og forklarer: "Jeg er en sterk tilhenger av staten Israels rett til å eksistere og for landets folk til å leve trygt og uten frykt for vold. Jeg har også stor tro på en tostatsløsning. På min tur til Israel vil jeg gjøre begge disse stillingene klare. Jeg har også tenkt å besøke arabiske medlemmer av Knesset og arrangere et besøk til Vestbredden." Han vil ikke la seg pirke på nesen av den venstreorienterte Israel-boikott-bevegelsen, men sier tvert imot at det er en ære at han får tale på konferansen i Tel Aviv. Utgiftene til ordførerens Israel-reise blir sponset av det israelske utenriksdepartementet forteller hans talsmann til The Seattle Times.

Ed_Murray2Israel har en liberal holdning til homofile for å dekke over undertrykkelsen av palestinerne, mener venstreorienterte amerikanske grupper som forsøker å overtale ordføreren i Seattle fra å reise til Israel for å delta i en konferanse arrangert av en organisasjonen for homofile og lesbiske, fremgår det av en artikkel i The Seattle Times. Den homofile ordføreren Ed Murray planlegger å kombinere deltakelsen i konferansen med å lede en handelsdelegasjon.

Under konferansen i Tel Aviv med tittelen “40 Years of Pride” skal Ed Murray holde et avsluttende foredrag. Murray selv sier at turen ikke er i konflikt med hans holdning til Israel.

“Jeg er respektfullt uenig med dem som forsøker å karakterisere min tur til Israel som et forsøk på å” pinkwash “Israels forhold til palestinerne. Situasjonen i Midtøsten er komplisert, men min posisjon på den israelsk-palestinske konflikten har lenge vært både tydelig og offentlig ” sier han og forklarer:

“Jeg er en sterk tilhenger av staten Israels rett til å eksistere og for landets folk til å leve trygt og uten frykt for vold. Jeg har også stor tro på en tostatsløsning. På min tur til Israel vil jeg gjøre begge disse stillingene klare. Jeg har også tenkt å besøke arabiske medlemmer av Knesset og arrangere et besøk til Vestbredden.”

Han vil ikke la seg pirke på nesen av den venstreorienterte Israel-boikott-bevegelsen, men sier tvert imot at det er en ære at han får tale på konferansen i Tel Aviv. Utgiftene til ordførerens Israel-reise blir sponset av det israelske utenriksdepartementet forteller hans talsmann til The Seattle Times.