Er du i Tel Aviv de neste ukene er det fremdeles en mulighet til å besøke en kafe med et historisk sus. Café Tamar, den siste bastion av den gamle venstreradikale gardens treffsteder som er igjen i Tel Aviv, planlegger å stenge sine dører, skriver Ynet News. Café Tamar - symbolet på Tel Avivs venstrevings bohemscene - vil stenge dørene etter 74 år. Liggende på Tel Avivs Shenkin Street var kafeen en gang en vanlig arena for poeter, kunstnere, skuespillere og politiske aktivister på den israelske venstresiden. I de senere årene har kafeen mest blitt en arena for nostalgikere, en håndfull eldre gjengangere fra en svunnen tid, da venstresiden hadde mer fart i seilene enn i dag. Den historiske eieren, Sara Stern (bilde), er selv blitt 90 år, og har i samråd med sin familie bestemt seg for at lenge nok er lenge nok. "Denne avgjørelsen ble gjort av hensyn til vår bestemors velvære," sier Ayelet Nahmias-Verbin, et Knesset-medlem fra sentrum-venstre partiet Sionistisk Union, og Sterns barnebarn. "Denne avgjørelsen kom fra henne selv. Hun har forstått at tiden er inne." Den legendariske kafeen åpnet sine dører i 1941, og ble kjøpt av Avraham og Sara Stern i 1951. Stern har drevet stedet siden og er kjent for sine frittalende uttalelser og skarpe stil. Gjennom årene ble kafeen et hjem for politiske aktivister, men også Israels største kunstnere. Poeten Natan Alterman, og maleren Nahum Gutman blant dens første prominente kunder. Senere fikk de selskap av maleren Meir Pichhadze og Dudu Bussi, sangeren Amos Lavi og poeten Ronny Somek, for å nevne noen. I dag er noen av Israels mest kjente skuespillere og journalister fortsatt hyppig på besøk og sitter ved sine gamle bord, skriver Ynet News. Selv om flere stamgjester sier de vil prøve å drive stedet videre sammen med noen av de gjenværende ansatte, mener familien at det er usannsynlig. "Dette er ikke en vanlig bedrift, så jeg er ikke sikker på at den kan drives av noen andre, i hvert fall etter min mening", sier Nahmias-Verbin til den israelske avisen. Det er fortsatt et par uker til dørene stenger, så hvis du er i Tel Aviv er det fremdeles en mulighet til å få med et historisk besøk på et historisk sted. snart vil det være for sent.

Sara_SternEr du i Tel Aviv de neste ukene er det fremdeles en mulighet til å besøke en kafe med et historisk sus. Café Tamar, den siste bastion av den gamle venstreradikale gardens treffsteder som er igjen i Tel Aviv, planlegger å stenge sine dører, skriver Ynet News. Café Tamar – symbolet på Tel Avivs venstrevings bohemscene – vil stenge dørene etter 74 år.

Liggende på Tel Avivs Shenkin Street var kafeen en gang en vanlig arena for poeter, kunstnere, skuespillere og politiske aktivister på den israelske venstresiden. I de senere årene har kafeen mest blitt en arena for nostalgikere, en håndfull eldre gjengangere fra en svunnen tid, da venstresiden hadde mer fart i seilene enn i dag. Den historiske eieren, Sara Stern (bilde), er selv blitt 90 år, og har i samråd med sin familie bestemt seg for at lenge nok er lenge nok.

“Denne avgjørelsen ble gjort av hensyn til vår bestemors velvære,” sier Ayelet Nahmias-Verbin, et Knesset-medlem fra sentrum-venstre partiet Sionistisk Union, og Sterns barnebarn. “Denne avgjørelsen kom fra henne selv. Hun har forstått at tiden er inne.”

Den legendariske kafeen åpnet sine dører i 1941, og ble kjøpt av Avraham og Sara Stern i 1951. Stern har drevet stedet siden og er kjent for sine frittalende uttalelser og skarpe stil. Gjennom årene ble kafeen et hjem for politiske aktivister, men også Israels største kunstnere.

Poeten Natan Alterman, og maleren Nahum Gutman blant dens første prominente kunder. Senere fikk de selskap av maleren Meir Pichhadze og Dudu Bussi, sangeren Amos Lavi og poeten Ronny Somek, for å nevne noen. I dag er noen av Israels mest kjente skuespillere og journalister fortsatt hyppig på besøk og sitter ved sine gamle bord, skriver Ynet News.

Selv om flere stamgjester sier de vil prøve å drive stedet videre sammen med noen av de gjenværende ansatte, mener familien at det er usannsynlig. “Dette er ikke en vanlig bedrift, så jeg er ikke sikker på at den kan drives av noen andre, i hvert fall etter min mening”, sier Nahmias-Verbin til den israelske avisen.

Det er fortsatt et par uker til dørene stenger, så hvis du er i Tel Aviv er det fremdeles en mulighet til å få med et historisk besøk på et historisk sted. snart vil det være for sent.