Den israelsk komediefilmen "Zero Motivasjon" om det israelske forsvaret gjorde nylig dundrende suksess under Istanbul International Film Festival, skriver Ynet News. Det overrasket selv den israelske visegeneralkonsulen, Ohad Avidan Kaynar, som vet en ting eller to om Tyrkia, skriver den israelske avisen. "Det var spennende å se israelsk humor, spesielt militær humor, sprekke opp den tyrkiske publikummet." sier han. "Militære vilkår krysset grensen og skapte latter og spenning i Tyrkia." "Zero Motivasjon" er et komedie-drama om en enhet av kvinnelige IDF-soldater på en øde ørkenbase. Filmen ble vist tre ganger på den første og eldste internasjonale filmfestivalen i Tyrkia, som er organisert av Istanbul Foundation for Culture and Arts (IKSV), og salen var helt fullpakket hver gang. Filmens stjerner, de israelske skuespillerne Dana Ivgy og Nelly Tagar, deltok på tredje screening og svarte på spørsmål fra publikum. Tagar ble selv venn med den iranske filmskaperen Ayat Najafi i løpet av filmfestivalen. "Vii snakket om Iran, om Lausanne, om Jemen, litt om statsminister Benjamin Netanyahu, litt om den tyrkiske presidenten Recep Tayyip) Erdogan. Og vi snakket om filmer, om gondi (en persisk jødisk rett), om Isfahan, om Tel Aviv, om fester og om jenter," forteller Nelly Tagar til Ynet News. Til slutt ga de hverandre en klem.

Israel_filmDen israelsk komediefilmen “Zero Motivasjon” om det israelske forsvaret gjorde nylig dundrende suksess under Istanbul International Film Festival, skriver Ynet News. Det overrasket selv den israelske visegeneralkonsulen, Ohad Avidan Kaynar, som vet en ting eller to om Tyrkia, skriver den israelske avisen.

“Det var spennende å se israelsk humor, spesielt militær humor, sprekke opp den tyrkiske publikummet.” sier han. “Militære vilkår krysset grensen og skapte latter og spenning i Tyrkia.”

“Zero Motivasjon” er et komedie-drama om en enhet av kvinnelige IDF-soldater på en øde ørkenbase. Filmen ble vist tre ganger på den første og eldste internasjonale filmfestivalen i Tyrkia, som er organisert av Istanbul Foundation for Culture and Arts (IKSV), og salen var helt fullpakket hver gang. Filmens stjerner, de israelske skuespillerne Dana Ivgy og Nelly Tagar, deltok på tredje screening og svarte på spørsmål fra publikum.

Tagar ble selv venn med den iranske filmskaperen Ayat Najafi i løpet av filmfestivalen. “Vii snakket om Iran, om Lausanne, om Jemen, litt om statsminister Benjamin Netanyahu, litt om den tyrkiske presidenten Recep Tayyip) Erdogan. Og vi snakket om filmer, om gondi (en persisk jødisk rett), om Isfahan, om Tel Aviv, om fester og om jenter,” forteller Nelly Tagar til Ynet News. Til slutt ga de hverandre en klem.