Den israelske diamantindustrien har nylig åpnet en avansert "one-stop-shop" for diamantproduksjon nær Israels diamantkompleks i Ramat Gan. Hensikten har i følge Israel Diamond Industri vært å ta et første skritt i en ambisiøs plan for å øke diamantpoleringsvirksomheten i landet, en virksomhet som Israel de siste årene har mistet mye av til utlandet. Planen blir støttet av Israel Diamond Exchange (IDE), Israel Diamond Manufacturers Association (IsDMA) og Israel Diamond Institute Group of Companies (IDI). Det nye 400-kvadratmeter store produksjonsområdet gir et subsidiert arbeidsmiljø for opptil 100 poleringsmaskiner og tilgang til en overflod av avanserte teknologiske systemer, med undervisningspersonell på stedet som kan rettlede i bruken av den avanserte teknologien. Ideen er å tilby medlemmer av Israel Diamond Exchange, særlig små og mellomstore bedrifter, muligheten til å polere rådiamanter i Israel til priser konkurransedyktige med eller enda billigere enn offshore lokasjoner. Styreformann i Israel Diamond Exchange, Yoram Dvash, som for eget diamantselskapet sin del produserer utelukkende i Israel, mener at industrien er avgjørende for å opprettholde Israels status som en verdensledende diamant hub. "Vårt mål er å endre retning. Vi ønsker å bringe Israel tilbake til å være et produksjonssenter. Dette er et første skritt for å utvide produksjonen og for å gjøre den yngre og smartere," sier han til nettsiden til Israel Diamond Industri. Blir prosjektet en suksess vil han vurdere å utvide produksjonskapasiteten. Dvash mener at det moderne anlegget kan tilby et alternativ til de "billige" produksjonssentre i India og Kina. "På grunn av vår teknologi og type rådiamanter vi polerer er forskjellen i lønnskostnader mellom Israel og Kina som en andel av de totale produksjonskostnadene ubetydelig. Ta hensyn til kostnader for frakt og tiden det tar å sende diamanter fra produksjonssentre til handelssentre og prisforskjellen på kvalitetsdiamanter vil være ubetydelig," sier han. Det nye produksjonssenteret huser også et akademi for å lære opp ansatte i bruk av nye poleringsmaskinene, med et spesielt fokus på den yngre generasjonen. Skolen tilbyr flere kurs i året, og kan trene opp 60 nye arbeidere årlig. Studentene får et stipend og er garantert en jobb når de er ferdige. Opplæringsprogrammet blir kjørt sammen med Amal utdanningsnettverk og blir delvis støttet av den israelske regjeringen, opplyser Israel Diamond Industri. Tiltaket ser også ut til å kunne få ringvirkninger. Dvash sier at han har fått flere henvendelser både fra Israel og utlandet som har bedt om hjelp til å sette opp produksjonsanlegg i Israel. "Det er ingen tvil om at dette er en oppgradering hele diamantindustrien i Israel," sier han.

DiamantproduksjonDen israelske diamantindustrien har nylig åpnet en avansert “one-stop-shop” for diamantproduksjon nær Israels diamantkompleks i Ramat Gan. Hensikten har i følge Israel Diamond Industri vært å ta et første skritt i en ambisiøs plan for å øke diamantpoleringsvirksomheten i landet, en virksomhet som Israel de siste årene har mistet mye av til utlandet.

Planen blir støttet av Israel Diamond Exchange (IDE), Israel Diamond Manufacturers Association (IsDMA) og Israel Diamond Institute Group of Companies (IDI).

Det nye 400-kvadratmeter store produksjonsområdet gir et subsidiert arbeidsmiljø for opptil 100 poleringsmaskiner og tilgang til en overflod av avanserte teknologiske systemer, med undervisningspersonell på stedet som kan rettlede i bruken av den avanserte teknologien. Ideen er å tilby medlemmer av Israel Diamond Exchange, særlig små og mellomstore bedrifter, muligheten til å polere rådiamanter i Israel til priser konkurransedyktige med eller enda billigere enn offshore lokasjoner.

Styreformann i Israel Diamond Exchange, Yoram Dvash, som for eget diamantselskapet sin del produserer utelukkende i Israel, mener at industrien er avgjørende for å opprettholde Israels status som en verdensledende diamant hub.

“Vårt mål er å endre retning. Vi ønsker å bringe Israel tilbake til å være et produksjonssenter. Dette er et første skritt for å utvide produksjonen og for å gjøre den yngre og smartere,” sier han til nettsiden til Israel Diamond Industri. Blir prosjektet en suksess vil han vurdere å utvide produksjonskapasiteten.

Dvash mener at det moderne anlegget kan tilby et alternativ til de “billige” produksjonssentre i India og Kina. “På grunn av vår teknologi og type rådiamanter vi polerer er forskjellen i lønnskostnader mellom Israel og Kina som en andel av de totale produksjonskostnadene ubetydelig. Ta hensyn til kostnader for frakt og tiden det tar å sende diamanter fra produksjonssentre til handelssentre og prisforskjellen på kvalitetsdiamanter vil være ubetydelig,” sier han.

Det nye produksjonssenteret huser også et akademi for å lære opp ansatte i bruk av nye poleringsmaskinene, med et spesielt fokus på den yngre generasjonen. Skolen tilbyr flere kurs i året, og kan trene opp 60 nye arbeidere årlig. Studentene får et stipend og er garantert en jobb når de er ferdige. Opplæringsprogrammet blir kjørt sammen med Amal utdanningsnettverk og blir delvis støttet av den israelske regjeringen, opplyser Israel Diamond Industri.

Tiltaket ser også ut til å kunne få ringvirkninger. Dvash sier at han har fått flere henvendelser både fra Israel og utlandet som har bedt om hjelp til å sette opp produksjonsanlegg i Israel. “Det er ingen tvil om at dette er en oppgradering hele diamantindustrien i Israel,” sier han.