Tyskland har godkjent leveringen av den femte av seks ubåter til Israel - til tross for påstander om at ubåten vil bli utstyrt med atomvåpen, skriver Israel National News. Den tyske Federal Security Council, som overvåker Tysklands eksport av militære varer, har gitt grønt lys for levering av en ny ubåt til Israel. De seks ubåter bestilt av Israel for flere år siden har blitt og blir bygget av det tyske verftet HDW i Kiel. Fire ubåter er allerede levert til Israel; den siste, INS Tanin, ble overlevert til Israel i september i fjor. Viseadmiral Ram Rotberg sa den gang at den "kan dykke dypere, gå lenger for en lengre tid, og kan operere på et nivå vi ikke har sett før i dag." Den femte ubåten, og den siste til å bli godkjent, vil være INS Rahav. En sjette uåt skal leveres innen 2017, og Israel skal etter sigende også være interessert i bestilling tre flere, skriver den israelske avisen. Det tyske magasinet Der Spiegel har ofte rapportert at Tyskland ved å forsyne Israel med ubåtene faktisk "hjelper Israel til å utvikle sine militære kjernefysiske evner." Spiegel har sitert tidligere Israels forsvarsminister Ehud Barak for å si at tyskerne bør være "stolt" over at de har sikret eksistensen til staten Israel "i mange år." Ubåtraketter kan bli plassert på båtene ved hjelp av en tidligere hemmelig hydraulisk utstøtingssystem, skriver Israel National News. Se ubåten her.

Ubåt_Israel2Tyskland har godkjent leveringen av den femte av seks ubåter til Israel – til tross for påstander om at ubåten vil bli utstyrt med atomvåpen, skriver Israel National News. Den tyske Federal Security Council, som overvåker Tysklands eksport av militære varer, har gitt grønt lys for levering av en ny ubåt til Israel.

De seks ubåter bestilt av Israel for flere år siden har blitt og blir bygget av det tyske verftet HDW i Kiel. Fire ubåter er allerede levert til Israel; den siste, INS Tanin, ble overlevert til Israel i september i fjor. Viseadmiral Ram Rotberg sa den gang at den “kan dykke dypere, gå lenger for en lengre tid, og kan operere på et nivå vi ikke har sett før i dag.”

Den femte ubåten, og den siste til å bli godkjent, vil være INS Rahav. En sjette uåt skal leveres innen 2017, og Israel skal etter sigende også være interessert i bestilling tre flere, skriver den israelske avisen.

Det tyske magasinet Der Spiegel har ofte rapportert at Tyskland ved å forsyne Israel med ubåtene faktisk “hjelper Israel til å utvikle sine militære kjernefysiske evner.” Spiegel har sitert tidligere Israels forsvarsminister Ehud Barak for å si at tyskerne bør være “stolt” over at de har sikret eksistensen til staten Israel “i mange år.” Ubåtraketter kan bli plassert på båtene ved hjelp av en tidligere hemmelig hydraulisk utstøtingssystem, skriver Israel National News. Se ubåten her.