Torsdag 28. mai kl. 19.00 holder Musikkhøgskolens vokalensemble konsert i Majorstuen kirke. Folketoner og sakral musikk fra Norge og Israel forenes i denne konserten. Dette er en sjelden anledning til å høre kormusikk fra disse to landene side om side. Programmet er satt sammen av den unge israelske stjernedirigenten Yuval Weinberg, som er masterstudent ved Norges musikkhøgskole. Konserten har gratis adgang. Israels musikkarv er sammensatt av jødiske tradisjoner fra bl.a. Europa, Asia, og Midtøsten. I denne konserten vil publikum kunne skimte bredden i den israelske musikken. Bønner, salmer og folkesanger er komponert og arrangert av komponistene Mordecai Seter, Paul Beh-Haim,Yehezekel Braun og Oeden Partos. De framføres av et kor bestående av 16 profesjonelle sangere. I tillegg til musikken fra Israel vil publikum også få høre norske folketoner arrangert av Henrik Ødegaard, Knut Nystedt og Grete Pedersen samt Griegs Hvad est du dog skjøn, skriver arrangøren. Yuval Weinberg har satt sammen programmet til konserten og er masterstudent i kordirigering ved Norges musikkhøgskole. Han har tidligere studert ved Hochschule für Musik «Hanns Eisler» i Berlin og Buchmann-Mehta Musikkhøgskole i Tel-Aviv. Han har vunnet priser i flere internasjonale konkurranser og har dirigert kor som Berlin radiokor, Deutsche Oper Berlins kor, og Philharmonischer Chor i Berlin. Han er også dirigent for Kammerkoret Nova i Oslo.

Yuval_Weinberg2Torsdag 28. mai kl. 19.00 holder Musikkhøgskolens vokalensemble konsert i Majorstuen kirke. Folketoner og sakral musikk fra Norge og Israel forenes i denne konserten. Dette er en sjelden anledning til å høre kormusikk fra disse to landene side om side. Programmet er satt sammen av den unge israelske stjernedirigenten Yuval Weinberg, som er masterstudent ved Norges musikkhøgskole. Konserten har gratis adgang.

Israels musikkarv er sammensatt av jødiske tradisjoner fra bl.a. Europa, Asia, og Midtøsten. I denne konserten vil publikum kunne skimte bredden i den israelske musikken. Bønner, salmer og folkesanger er komponert og arrangert av komponistene Mordecai Seter, Paul Beh-Haim,Yehezekel Braun og Oeden Partos. De framføres av et kor bestående av 16 profesjonelle sangere. I tillegg til musikken fra Israel vil publikum også få høre norske folketoner arrangert av Henrik Ødegaard, Knut Nystedt og Grete Pedersen samt Griegs Hvad est du dog skjøn, skriver arrangøren.

Yuval Weinberg har satt sammen programmet til konserten og er masterstudent i kordirigering ved Norges musikkhøgskole. Han har tidligere studert ved Hochschule für Musik «Hanns Eisler» i Berlin og Buchmann-Mehta Musikkhøgskole i Tel-Aviv. Han har vunnet priser i flere internasjonale konkurranser og har dirigert kor som Berlin radiokor, Deutsche Oper Berlins kor, og Philharmonischer Chor i Berlin. Han er også dirigent for Kammerkoret Nova i Oslo.