Israel Museum i Jerusalem feirer i år sitt sitt 50-årsjubileum med en ny utstilling med tittelen "1965 i dag", en reise inn i året museet ble født. Utstilllingen åpnet 21.mars og vil vare frem til 29.august. Ifølge museet tilbyr reisen inn i det året museet ble født et spennende og ofte overraskende perspektiv på den israelske erfaringen, da og nå. Utstillingen lar de besøkende vandre blant ulike perioder et år der Israelsk første skyskraper, Kolbo Shalom, ble åpnet, og Levy Eshkol seier i det nasjonale valget. De besøkende får se den legendariske etniske plagg butikken Maskit, og Ya'acov Agam optiske kunst. For å nevne noen få eksempler. Utstillingen setter også søkelys på Israels nye kunstscene på midten av 1960-tallet, og presenterer over 60 kunstverk laget av ledende israelske kunstnere på den tiden, slik som Mordekai Ardon og Yosef Zaritsky, og av kunstnere som da var helt i starten av sin karriere , slik som Yair Garbuz og Micha Ullman.

Israel_Museum3Israel Museum i Jerusalem feirer i år sitt sitt 50-årsjubileum med en ny utstilling med tittelen “1965 i dag”, en reise inn i året museet ble født. Utstilllingen åpnet 21.mars og vil vare frem til 29.august. Ifølge museet tilbyr reisen inn i det året museet ble født et spennende og ofte overraskende perspektiv på den israelske erfaringen, da og nå.

Utstillingen lar de besøkende vandre blant ulike perioder et år der Israelsk første skyskraper, Kolbo Shalom, ble åpnet, og Levy Eshkol seier i det nasjonale valget. De besøkende får se den legendariske etniske plagg butikken Maskit, og Ya’acov Agam optiske kunst. For å nevne noen få eksempler.

Utstillingen setter også søkelys på Israels nye kunstscene på midten av 1960-tallet, og presenterer over 60 kunstverk laget av ledende israelske kunstnere på den tiden, slik som Mordekai Ardon og Yosef Zaritsky, og av kunstnere som da var helt i starten av sin karriere , slik som Yair Garbuz og Micha Ullman.