Selv om de lever i et land med mange motsetninger og krigs-og terrortrusler, er Israelerne i likhet med oss nordmenn, i utgangspunktet fornøyd med sine liv, slår den israelske avisen Israel Hayom fast. Det tyder FNs "World Happiness Report" for 2015 på. Den rangerer Israel som nummer 11 blant 158 ​​land i undersøkelsen. Sveitserne er verdens mest lykkeligste folk. Deretter følger Island, Danmark, og Norge. Canada, Finland, Nederland, Sverige, New Zealand og Australia er de andre landene der befolkningene gjennomsnittlig føler seg lykkeligere enn israelerne. Den FN-støttede undersøkelsen, som er publisert årlig siden 2012, bruker et verktøy kalt "Cantril's ladder" for å måle lykke. Ifølge rapportens hjemmeside blir respondentene bedt om å forestille seg en stige der et best mulig liv ville få en poengsum på 10 og det verst tenkelige liv ville score en 0, og vurderer sin egen lykke på denne stigen. Israel, med en gjennomsnittlig score på 7,3, var fortsatt foran USA (på nr 15), Tyskland (nr 26), og Frankrike (nr. 29.) De minst fornøyde nasjonene, ifølge undersøkelsen, var Rwanda, Benin, Syria, Burundi, og Togo.

Israel_barn2Selv om de lever i et land med mange motsetninger og krigs-og terrortrusler, er Israelerne i likhet med oss nordmenn, i utgangspunktet fornøyd med sine liv, slår den israelske avisen Israel Hayom fast. Det tyder FNs “World Happiness Report” for 2015 på. Den rangerer Israel som nummer 11 blant 158 ​​land i undersøkelsen. Sveitserne er verdens mest lykkeligste folk. Deretter følger Island, Danmark, og Norge.

Canada, Finland, Nederland, Sverige, New Zealand og Australia er de andre landene der befolkningene gjennomsnittlig føler seg lykkeligere enn israelerne.

Den FN-støttede undersøkelsen, som er publisert årlig siden 2012, bruker et verktøy kalt “Cantril’s ladder” for å måle lykke. Ifølge rapportens hjemmeside blir respondentene bedt om å forestille seg en stige der et best mulig liv ville få en poengsum på 10 og det verst tenkelige liv ville score en 0, og vurderer sin egen lykke på denne stigen.

Israel, med en gjennomsnittlig score på 7,3, var fortsatt foran USA (på nr 15), Tyskland (nr 26), og Frankrike (nr. 29.) De minst fornøyde nasjonene, ifølge undersøkelsen, var Rwanda, Benin, Syria, Burundi, og Togo.