Verdens største produsent av kopimedisin, israelske Teva, har fremsatt et tilbud på 40 milliarder dollar for hovedkonkurrenten Mylan, ifølge Reuters. Budet kommer etter uker med spekulasjoner. Mylan-styreleder Robert Coury uttalte i forrige uke at selskapet hadde studert muligheten for en avtale med Teva, men konkludert at en sammenslåing var "uten sterk industriell logikk og kulturelt feil" samt at konkurransemyndigheter ville stille seg kritisk, skriver Dagens Næringsliv. Samtidig står Mylan midt oppi et bud på farmasiselskapet Perrigo Plc. til 29 milliarder dollar, ansett som et trekk for å holde Teva på avstand, ifølge Reuters. Mylan steg markert på New York-børsen tirsdag, men sluttet likevel godt under budet på 82 dollar per aksje med oppgjør i halvparten aksjer og halvparten kontant, skriver Dagens Næringsliv. Analytikerne mener Teva må sukre budet til godt over 90 dollar per aksje, samt øke kontantandelen, ifølge Reuters. Også Teva-aksjen steg på New York-børsen tirsdag, og sluttet opp 1,4 prosent. Både Teva og Mylan er blant verdens største produsenter av såkalt generika, medisiner der patentene har utløpt. Tevas tilbud anses som et trekk i forkant av at selskapets patenterte multippel-sklerose-medikament Copaxone utløper i løpet av året.

BehandlingVerdens største produsent av kopimedisin, israelske Teva, har fremsatt et tilbud på 40 milliarder dollar for hovedkonkurrenten Mylan, ifølge Reuters. Budet kommer etter uker med spekulasjoner. Mylan-styreleder Robert Coury uttalte i forrige uke at selskapet hadde studert muligheten for en avtale med Teva, men konkludert at en sammenslåing var “uten sterk industriell logikk og kulturelt feil” samt at konkurransemyndigheter ville stille seg kritisk, skriver Dagens Næringsliv.

Samtidig står Mylan midt oppi et bud på farmasiselskapet Perrigo Plc. til 29 milliarder dollar, ansett som et trekk for å holde Teva på avstand, ifølge Reuters. Mylan steg markert på New York-børsen tirsdag, men sluttet likevel godt under budet på 82 dollar per aksje med oppgjør i halvparten aksjer og halvparten kontant, skriver Dagens Næringsliv.

Analytikerne mener Teva må sukre budet til godt over 90 dollar per aksje, samt øke kontantandelen, ifølge Reuters. Også Teva-aksjen steg på New York-børsen tirsdag, og sluttet opp 1,4 prosent.

Både Teva og Mylan er blant verdens største produsenter av såkalt generika, medisiner der patentene har utløpt. Tevas tilbud anses som et trekk i forkant av at selskapets patenterte multippel-sklerose-medikament Copaxone utløper i løpet av året.