De vellykkede sommeroperaene på Masada er blitt en sommertradisjon i Israel. Tidligere har det blant annet vært oppføringer av La Traviata, Aida, Nabucco, og Carmen, ved foten av det berømte fjellplatået ved Dødehavet, der jødiske opprørere mot romerne holdt stand i tre år mot romersk beleiring (ca. 69-72 e.Kr.) Denne unike festivalen finner sted hvert år i juni, og i år vil the Israeli Opera fremføre klassikeren Tosca, skrevet av Puccini. Tosca er et heftig drama der den korrupte politisjefen vil gjøre alt som er mulig for å vinne Toscas gunst. Den israelske operafestivalen der fremføringen av klassiske operaer ved fot av Masada er høydepunktet, regnes etterhvert som en av verdens fremste operahendelser. Tosca vil bli oppført ved Masada 4, 6, 11 og 13. juni. Her kan du bestille billetter. Herodes den store bygde palasser for seg selv på fjellet og befestet Masada i tiden 37 og 31 f.Kr. I henhold til den jødiske oldtidshistorikeren Josefus skjedde beleiringen av Masada av romerske soldater mot slutten av den første jødisk-romerske krig. Den endte med at 960 jødiske opprørere og deres familier som skjulte seg her begikk masseselvmord. La Traviata fremført ved Masada Aida fremført ved Masada Nabucco fremført ved Massa Slik satt man opp Carmen ved Masada Her er en dokumentar om Herodes og Masada

Masada_operaDe vellykkede sommeroperaene på Masada er blitt en sommertradisjon i Israel. Tidligere har det blant annet vært oppføringer av La Traviata, Aida, Nabucco, og Carmen, ved foten av det berømte fjellplatået ved Dødehavet, der jødiske opprørere mot romerne holdt stand i tre år mot romersk beleiring (ca. 69-72 e.Kr.) Denne unike festivalen finner sted hvert år i juni, og i år vil the Israeli Opera fremføre klassikeren Tosca, skrevet av Puccini.

Tosca er et heftig drama der den korrupte politisjefen vil gjøre alt som er mulig for å vinne Toscas gunst.

Den israelske operafestivalen der fremføringen av klassiske operaer ved fot av Masada er høydepunktet, regnes etterhvert som en av verdens fremste operahendelser. Tosca vil bli oppført ved Masada 4, 6, 11 og 13. juni. Her kan du bestille billetter.

Herodes den store bygde palasser for seg selv på fjellet og befestet Masada i tiden 37 og 31 f.Kr. I henhold til den jødiske oldtidshistorikeren Josefus skjedde beleiringen av Masada av romerske soldater mot slutten av den første jødisk-romerske krig. Den endte med at 960 jødiske opprørere og deres familier som skjulte seg her begikk masseselvmord.

La Traviata fremført ved Masada

Aida fremført ved Masada

Nabucco fremført ved Massa

Slik satt man opp Carmen ved Masada

Her er en dokumentar om Herodes og Masada