Under Gaza-aksjonen i fjor sommer greide en gruppe Hamas-terrorister å komme seg sjøveien inn til Israel, uten at de ble oppdaget før de var kommet seg i land. Det er det nå snart slutt på. Hamas-terroristene ble bare så vidt oppdaget av en årvåken marinespeider, men det blir nå tatt grep der det ikke blir nødvendig å frykte et slikt angrep lenger, skriver Norge Idag. Årsaken kalles AquaShield DykkerDeteksjon Sonarsystem, og gjør det mulig å oppdagere individuelle froskemenn under vann lenge før de nærmer seg kysten. Den israelske marinen arbeider for øyeblikket med å installere systemet langs nordre del av den israelske kysten og har for lengst installert det langs kysten utenfor Gazastripen, melder Israel Hayom. Ifølge en ledende marineoffiserer er "sjansene for en dykker å infiltrere systemet lik null. Systemet er testet og gir en god og trygg sjø-grense for Israel." AquaShield er i bunn og grunn et sonarsystem som er bygget for å oppdagere dykkere og sørge for beskyttelse for viktig instruktur ved havet og langs kysten, spesielt gassplattformer og havner, skriver Norge Idag med Israel Hayom som kilde. Under krigen i fjor sommer ble Israel for første gang tvunget til å overvåke trusselen fra Hamas froskemanntropper. En av gruppene greide å infiltrere Israel nær Kibbutz Zikim, men ble oppdaget i siste øyeblikk og ble skutt og drept. Hadde AquaShield vært utplassert før krigen begynte, hadde terroristene trolig aldri nådd stranden.

KystbeskyttelseUnder Gaza-aksjonen i fjor sommer greide en gruppe Hamas-terrorister å komme seg sjøveien inn til Israel, uten at de ble oppdaget før de var kommet seg i land. Det er det nå snart slutt på. Hamas-terroristene ble bare så vidt oppdaget av en årvåken marinespeider, men det blir nå tatt grep der det ikke blir nødvendig å frykte et slikt angrep lenger, skriver Norge Idag.

Årsaken kalles AquaShield DykkerDeteksjon Sonarsystem, og gjør det mulig å oppdagere individuelle froskemenn under vann lenge før de nærmer seg kysten. Den israelske marinen arbeider for øyeblikket med å installere systemet langs nordre del av den israelske kysten og har for lengst installert det langs kysten utenfor Gazastripen, melder Israel Hayom.

Ifølge en ledende marineoffiserer er “sjansene for en dykker å infiltrere systemet lik null. Systemet er testet og gir en god og trygg sjø-grense for Israel.” AquaShield er i bunn og grunn et sonarsystem som er bygget for å oppdagere dykkere og sørge for beskyttelse for viktig instruktur ved havet og langs kysten, spesielt gassplattformer og havner, skriver Norge Idag med Israel Hayom som kilde.

Under krigen i fjor sommer ble Israel for første gang tvunget til å overvåke trusselen fra Hamas froskemanntropper. En av gruppene greide å infiltrere Israel nær Kibbutz Zikim, men ble oppdaget i siste øyeblikk og ble skutt og drept. Hadde AquaShield vært utplassert før krigen begynte, hadde terroristene trolig aldri nådd stranden.