Den israelske marinens fjerde ubåt, INS Tanin, som kom til Israel i september, er planlagt å være operativ i løpet av de neste månedene, skriver den israelske avisen Israel Hayom. Etter at ubåten ble levert til Israel har Tanin gjennomgått en rekke tester og blitt utstyrt med israelske våpen, kommunikasjons- og etterretningssystemer. Med sine 68 meter er den nye ubåten lenger enn de andre i den israelske marinens flåte. Størrelsen gjør at den kan utstyres med drivstofftanker som lar den bevege seg lydløst og være neddykket i lengre tid enn de andre ubåter kan. INS Tanin er den første luftuavhengige fremdriftsklasse ubåt (AIP) kjøpt opp av den israelske marinen. De tyskproduserte fartøyene er i stand til å være nedsenket for lengre perioder. Ifølge utenlandske rapporter kan AIP-klasse ubåter sende opp langtrekkende torpedoer og forventes å gi Israel bedre slagkraft i tilfelle av et atomangrep, skriver Israel Hayom. Den israelske marinens femte ubåt, Ahi Rahav, er planlagt å komme fra Tyskland om noen måneder fra nå, etterfulgt av en sjette ubåt, mest sannsynlig i 2018. Tanins kommandant, oberstløytnant G (submariners navn er klassifisert), sa på søndag at "antall oppdrag vi trenger å utføre er større enn vår evne på grunn av mangel på ubåter. Vi trener de beste krigerne på den mest profesjonelle måten , fordi den minste feil fra et besetningsmedlem i beste fall kan føre til at oppdraget mislykkes, og i verste fall til at undervannsbåten blir oppdaget og blri sårbar. " Haifa Naval Base kommandant, oberst David Salma, sier til Israel Hayom at Israels ubåtflåte opererer effektivt og i hemmeliget dypt inne i fiendens territorium. Israel forhandler også med tyskerne om kjøp av fire marinefartøyer til bruk for å patruljere ved landets offshore gassrigger, som man regner med vil bli levert til Israel i løpet av tre år.

ubåtDen israelske marinens fjerde ubåt, INS Tanin, som kom til Israel i september, er planlagt å være operativ i løpet av de neste månedene, skriver den israelske avisen Israel Hayom. Etter at ubåten ble levert til Israel har Tanin gjennomgått en rekke tester og blitt utstyrt med israelske våpen, kommunikasjons- og etterretningssystemer.

Med sine 68 meter er den nye ubåten lenger enn de andre i den israelske marinens flåte. Størrelsen gjør at den kan utstyres med drivstofftanker som lar den bevege seg lydløst og være neddykket i lengre tid enn de andre ubåter kan.

INS Tanin er den første luftuavhengige fremdriftsklasse ubåt (AIP) kjøpt opp av den israelske marinen. De tyskproduserte fartøyene er i stand til å være nedsenket for lengre perioder. Ifølge utenlandske rapporter kan AIP-klasse ubåter sende opp langtrekkende torpedoer og forventes å gi Israel bedre slagkraft i tilfelle av et atomangrep, skriver Israel Hayom.

Den israelske marinens femte ubåt, Ahi Rahav, er planlagt å komme fra Tyskland om noen måneder fra nå, etterfulgt av en sjette ubåt, mest sannsynlig i 2018.

Tanins kommandant, oberstløytnant G (submariners navn er klassifisert), sa på søndag at “antall oppdrag vi trenger å utføre er større enn vår evne på grunn av mangel på ubåter. Vi trener de beste krigerne på den mest profesjonelle måten , fordi den minste feil fra et besetningsmedlem i beste fall kan føre til at oppdraget mislykkes, og i verste fall til at undervannsbåten blir oppdaget og blri sårbar. ”

Haifa Naval Base kommandant, oberst David Salma, sier til Israel Hayom at Israels ubåtflåte opererer effektivt og i hemmeliget dypt inne i fiendens territorium.

Israel forhandler også med tyskerne om kjøp av fire marinefartøyer til bruk for å patruljere ved landets offshore gassrigger, som man regner med vil bli levert til Israel i løpet av tre år.