En delegasjon på åtte frivillige fra den israelske organisasjonen Zaka International Rescue Unit kom til Frankrike mandag for å bistå i søk og identifiseringsoppdrag på stedet der flyet til Germanwing styrtet, melder den israelske redningsorganisasjonen i en pressemelding. De frivillige fra Zaka vil bruke deres omfattende erfaring og kompetanse til å bistå de lokale søketeamene. En jøde var blant de drepte i flyulykken og Zaka har blant annet som oppgave å identifisere og samle resten av ham slik at han kan få en fullverdig jødisk begravelse i Israel. Det var hans familie som ba Lufthansa, morselskapet til Germanwings, om å anmode Zaka om bistand. Ved ankomst til Alpene ble Zakas team fra Israel og Frankrike fløyet med helikopter til ulykkesstedet, hvor de umiddelbart satt opp et kommandosenter og begynte å jobbe i samarbeid med lokale og internasjonale bergingsteam. "Vår oppgave er å sørge for en full jødisk begravelse for Eyal Baum, og å hjelpe de internasjonale lagene i søk og identifiseringsinnsats. Det er vanskelig terreng å dekke, men vi er forberedt på å jobbe så lenge som nødvendig," sier Zakas delegasjonsleder Mati Goldstein, Zaka Rescue and Recovery Organisation sendte også et team av frivillige fra Israel for å lede arbeidet med å rydde terrorscene i den jødske kosher-butikken i Paris som var åsted for et terrorangrep i januar.Der sørget de for at alle menneskelige levninger og sølt blod ble fjernet fra området, og bistod det lokale jødiske begravelsesbyrået i transport av lik og begravelser i Israel, ZAKA ble offisielt stiftet i 1995, og ble i 2005 godkjent av FN som en internasjonal humanitær organisasjon som sender høyt kvalifiserte frivillige til å bistå i internasjonale katastrofer. Tanken om å starte organisasjonen dukket opp hos den nåværende rabbineren Yehudah Meshi Zahav i 1989, da han som student opplevde en terroraksjon på nært hold sammen med flere andre studenter. En buss ble angrepet av en terrorist og eksploderte. 17 mennesker døde og mange be skadet. Yehudah Meshi Zahav og flere medstudenter befant seg like i nærheten og var blant de første som kom frem til åstedet. De hjalp til med å redde sårede og ta seg av de døde. Senere bestemte han seg for å vie sitt liv for å hjelpe til i liknende situasjoner.

GermanwingEn delegasjon på åtte frivillige fra den israelske organisasjonen Zaka International Rescue Unit kom til Frankrike mandag for å bistå i søk og identifiseringsoppdrag på stedet der flyet til Germanwing styrtet, melder den israelske redningsorganisasjonen i en pressemelding. De frivillige fra Zaka vil bruke deres omfattende erfaring og kompetanse til å bistå de lokale søketeamene.

En jøde var blant de drepte i flyulykken og Zaka har blant annet som oppgave å identifisere og samle resten av ham slik at han kan få en fullverdig jødisk begravelse i Israel. Det var hans familie som ba Lufthansa, morselskapet til Germanwings, om å anmode Zaka om bistand.

Ved ankomst til Alpene ble Zakas team fra Israel og Frankrike fløyet med helikopter til ulykkesstedet, hvor de umiddelbart satt opp et kommandosenter og begynte å jobbe i samarbeid med lokale og internasjonale bergingsteam.

“Vår oppgave er å sørge for en full jødisk begravelse for Eyal Baum, og å hjelpe de internasjonale lagene i søk og identifiseringsinnsats. Det er vanskelig terreng å dekke, men vi er forberedt på å jobbe så lenge som nødvendig,” sier Zakas delegasjonsleder Mati Goldstein,

Zaka Rescue and Recovery Organisation sendte også et team av frivillige fra Israel for å lede arbeidet med å rydde terrorscene i den jødske kosher-butikken i Paris som var åsted for et terrorangrep i januar.Der sørget de for at alle menneskelige levninger og sølt blod ble fjernet fra området, og bistod det lokale jødiske begravelsesbyrået i transport av lik og begravelser i Israel,

ZAKA ble offisielt stiftet i 1995, og ble i 2005 godkjent av FN som en internasjonal humanitær organisasjon som sender høyt kvalifiserte frivillige til å bistå i internasjonale katastrofer. Tanken om å starte organisasjonen dukket opp hos den nåværende rabbineren Yehudah Meshi Zahav i 1989, da han som student opplevde en terroraksjon på nært hold sammen med flere andre studenter. En buss ble angrepet av en terrorist og eksploderte. 17 mennesker døde og mange be skadet. Yehudah Meshi Zahav og flere medstudenter befant seg like i nærheten og var blant de første som kom frem til åstedet. De hjalp til med å redde sårede og ta seg av de døde. Senere bestemte han seg for å vie sitt liv for å hjelpe til i liknende situasjoner.