Vi har tidligere skrevet om det israelsk selskapet StoreDot som har utviklet teknologi som kan lade en mobiltelefon på et par sekunder og en elektrisk bil i løpet av minutter. Ved hjelp av nanoteknologi for å syntetisere kunstige molekyler, sier Tel Aviv-baserte StoreDot at det har utviklet et batteri som kan lagre vesentlig raskere enn ved bruk av dagens teknologi. Nå tar eventyret form, skriver Norge Idag. Grunnleggeren av StoreDOT, Doron Myersdorf er overbevist om at han skal starte en revolusjon i energitilgjengelighet, først og fremst via ultrarask lading av mobiltelefoner, og senere lading av el-biler. "Batterikapasiteten har ikke gjort noe fremsprang de seneste tyve årene!, sier Myersdorf til finansavisen Globes,som siteres av Norge Idag. Han understreker at selv om man øker batterikapasiteten med syv prosent årlig, forsvinner dette i større skjermer og applikasjoner på telefonene. Teknologiselskaper bruker milliarder på samme arbeid, men brukeren vinner ingenting. Batteriet går tomt midt på dagen. "StoreDOT vet ikke hvordan vi skal gjøre batteriet større, men vi vet hvordan vi kan lade det fortere. I fremtiden kan det bli mulig å lade telefonen hos McDonalds og Starbucks, mens man betaler for maten", tror Myersdorf. "Da vi først demonstrerte produktet kunne vi lade 800 milliampere (mA) på 30 sekunder. Nå har vi økt kapasiteten. Laderen er mindre og vi tilbyr et produkt som må lades opp tre ganger til dagen, men målsetningen er å ha få større batterier som løser det problemet". Myersdorf ønsker å arbeide seg inn på bilmarkedet, og er overbevist om at de kan endre bilindustrien på samme måte som smarttelefon-industrien, skriver Norge Idag. "Vi kan klare å lade opp en el-bil på fem minutter. Med dagens utstyr tar det en halv time å lade opp en Tesla til å kjøre 160 km, mens det med vårt system skal ta fem minutter å lade bilen opp nok til å kjøre dobbelt så langt", sier Myersdorf . StoreDOT har allerede knyttet seg til en rekke investorer, som er villig til å sette av 20 millioner dollar – øremerket for bilmarkedet. En av investorene er Roman Abramovitch, som blant annet eier det britiske fotballaget Chelsea, og er den 15nde rikeste personen i verden, tok egenhendig kontakt med StoreDOT og tilbød midler til investeringer. Ifølge finansmagasinet Forbes har han meget stor tro på StoreDOT.

mobillader-150x150Vi har tidligere skrevet om det israelsk selskapet StoreDot som har utviklet teknologi som kan lade en mobiltelefon på et par sekunder og en elektrisk bil i løpet av minutter. Ved hjelp av nanoteknologi for å syntetisere kunstige molekyler, sier Tel Aviv-baserte StoreDot at det har utviklet et batteri som kan lagre vesentlig raskere enn ved bruk av dagens teknologi. Nå tar eventyret form, skriver Norge Idag.

Grunnleggeren av StoreDOT, Doron Myersdorf er overbevist om at han skal starte en revolusjon i energitilgjengelighet, først og fremst via ultrarask lading av mobiltelefoner, og senere lading av el-biler.

“Batterikapasiteten har ikke gjort noe fremsprang de seneste tyve årene!, sier Myersdorf til finansavisen Globes,som siteres av Norge Idag. Han understreker at selv om man øker batterikapasiteten med syv prosent årlig, forsvinner dette i større skjermer og applikasjoner på telefonene. Teknologiselskaper bruker milliarder på samme arbeid, men brukeren vinner ingenting. Batteriet går tomt midt på dagen.

“StoreDOT vet ikke hvordan vi skal gjøre batteriet større, men vi vet hvordan vi kan lade det fortere. I fremtiden kan det bli mulig å lade telefonen hos McDonalds og Starbucks, mens man betaler for maten”, tror Myersdorf. “Da vi først demonstrerte produktet kunne vi lade 800 milliampere (mA) på 30 sekunder. Nå har vi økt kapasiteten. Laderen er mindre og vi tilbyr et produkt som må lades opp tre ganger til dagen, men målsetningen er å ha få større batterier som løser det problemet”.

Myersdorf ønsker å arbeide seg inn på bilmarkedet, og er overbevist om at de kan endre bilindustrien på samme måte som smarttelefon-industrien, skriver Norge Idag.

“Vi kan klare å lade opp en el-bil på fem minutter. Med dagens utstyr tar det en halv time å lade opp en Tesla til å kjøre 160 km, mens det med vårt system skal ta fem minutter å lade bilen opp nok til å kjøre dobbelt så langt”, sier Myersdorf . StoreDOT har allerede knyttet seg til en rekke investorer, som er villig til å sette av 20 millioner dollar – øremerket for bilmarkedet.

En av investorene er Roman Abramovitch, som blant annet eier det britiske fotballaget Chelsea, og er den 15nde rikeste personen i verden, tok egenhendig kontakt med StoreDOT og tilbød midler til investeringer. Ifølge finansmagasinet Forbes har han meget stor tro på StoreDOT.