Regjeringene i Jordan og Israel har skrevet under på en viktig avtale om å bygge et avsaltingsanlegg nær Akaba, et jordansk turistområde. Målet er å samarbeide om å øke vannivået i Dødehavet, skriver Den Kristne Ambassaden i Jerusalem. Igjennom «Red-Dead» avtalen vil vann som fremdeles har høyt saltinnhold etter turen igjennom anlegget bli overført til Dødehavet, som er kjent for sitt enormt salte vann. Den israelske energiminsteren, Silvan Shalom, besøkte nylig Jordan for å være del av den offisielle seremonien som markerte signeringen av denne avtalen mellom Jordan og Israel. «Dette er en historisk avtale,» sa Shalom. «I dag realiserer vi visjonen til Benyamin Ze’ev Herzl, visjonæren for staten, som allerede på slutten av det 1800-tallet forstod nødvendigheten av å gjenopplive Dødehavet. Dette er den viktigste og betydelige avtalen siden fredsavtalen ble signert med Jordan.»

DødehavetRegjeringene i Jordan og Israel har skrevet under på en viktig avtale om å bygge et avsaltingsanlegg nær Akaba, et jordansk turistområde. Målet er å samarbeide om å øke vannivået i Dødehavet, skriver Den Kristne Ambassaden i Jerusalem. Igjennom «Red-Dead» avtalen vil vann som fremdeles har høyt saltinnhold etter turen igjennom anlegget bli overført til Dødehavet, som er kjent for sitt enormt salte vann.

Den israelske energiminsteren, Silvan Shalom, besøkte nylig Jordan for å være del av den offisielle seremonien som markerte signeringen av denne avtalen mellom Jordan og Israel.

«Dette er en historisk avtale,» sa Shalom. «I dag realiserer vi visjonen til Benyamin Ze’ev Herzl, visjonæren for staten, som allerede på slutten av det 1800-tallet forstod nødvendigheten av å gjenopplive Dødehavet. Dette er den viktigste og betydelige avtalen siden fredsavtalen ble signert med Jordan.»