Hebrew University i Jerusalem blir grønt, skriver Israel Hayom. De ulike avdelingene ved universitetet har gått over til å bruke resirkulert papir. Hebrew University er den første israelske universitetet som gjennomfører dette miljøtiltaket. Lederen for Jerusalem botaniske hage på Mount Scopus dr. Meni Neuman, roser det nye tiltaket. "Folk ser ofte ikke sammenhengen mellom deres daglige aktiviteter og effekten de har på miljøet. Bruk av papir betyr å kutte trær," sier han. De nye retningslinjene til universitetet har miljømessige, økonomiske og sosiale fordeler, mener eksperten. "På et miljømessig nivå betyr bruk av resirkulert papir at det kreves mindre trevirke. Økonomisk sett blir papiret resirkulert i israelske anlegg, og bidrar dermed til å forsterke den lokale økonomien," sier han. Innsamling av resirkulert papir vil dessuten bli gjort av personer med nedsatt funksjonsevne, som gir jobbmuligheter. Som en del av miljøkampanjen vil universitet også fremme tosidig utskrift for å redusere papirforbruket.

Hebrew_UniversityHebrew University i Jerusalem blir grønt, skriver Israel Hayom. De ulike avdelingene ved universitetet har gått over til å bruke resirkulert papir. Hebrew University er den første israelske universitetet som gjennomfører dette miljøtiltaket. Lederen for Jerusalem botaniske hage på Mount Scopus dr. Meni Neuman, roser det nye tiltaket.

“Folk ser ofte ikke sammenhengen mellom deres daglige aktiviteter og effekten de har på miljøet. Bruk av papir betyr å kutte trær,” sier han. De nye retningslinjene til universitetet har miljømessige, økonomiske og sosiale fordeler, mener eksperten.

“På et miljømessig nivå betyr bruk av resirkulert papir at det kreves mindre trevirke. Økonomisk sett blir papiret resirkulert i israelske anlegg, og bidrar dermed til å forsterke den lokale økonomien,” sier han. Innsamling av resirkulert papir vil dessuten bli gjort av personer med nedsatt funksjonsevne, som gir jobbmuligheter. Som en del av miljøkampanjen vil universitet også fremme tosidig utskrift for å redusere papirforbruket.