Apple-sjef Tim Cook har besøkt Israel i forbindelse med åpningen av selskapets nye lokalkontor i Herzliya, skriver Israel Hayom. Der ble han skamrost av Israels president Reuven Rivlin, som sa at Apple-presidentens bidrag til menenskeheten er enestående. Cook repliserte med å si at han har en enorm beundring for Israel, ikke bare som en viktig alliert for USA, men som et sted å gjøre forretninger. "Selv for meg som en som foretrekker å skrive med penn og papir, står det klart for meg, når jeg ser på mine medarbeidere og mine barnebarn, hvilket stort mirakel du står bak," sa den israelske presidenten. Rivlin gratulerte Cook med Apples nye driftssenter i Herzliya og uttrykker håp om at det ville ansette folk fra et bredt spekter av det israelske samfunnet. "Sann innovasjon kan bare oppnås gjennom full tilgang til utdanning for alle, uavhengig av rase, religion eller kjønn. Vi ønsker å lære av din erfaring fra USA i å bringe utdanning og teknologi til periferigrupper og lokalsamfunn," sa Rivlin ifølge Israel Hayom. Cook ble ledsaget av Apples visepresident for maskinvareteknologier, Johny Srouji, en israelsk araber fra Haifa. Han har også tidligere hatt ledende stillinger i selskapet. Srouji, som har en mastergrad i informatikk fra Technion-Israel Institute of Technology, begynte å jobbe for Apple i 2008. Han har også hatt ledende stillinger i Intel og IBM. I sin tidligere posisjon i Apple har han blant annet i følge selskapet «ledet utviklingen av Apples første egendefinerte system on a chip (SOC) prosessor.» Rivlin streket under hvor stolt han var over at Srouji var en del av delegasjonen "Vi er stolte av ham, og alt han har oppnådd," sa presidenten. Cook støttet opp presidentens ord og sa at mangfoldet av Apples arbeidsstyrke var en av grunnene til at selskapet hadde oppnådd så mye. Han mente det var viktig å diskutere samarbeid og måter som Apple som et globalt selskap kan fremme forbindelser mellom mennesker fra ulike regioner, og fremme fred og toleranse gjennom teknologi. Cook møtte også den tidligere israelske presidenten Shimo Peres. "Jeg er glad for at du valgte å åpne et Apple-hovedkvarter i Israe. Det er ingen tvil om at selskapets ledende teknologi og kreativitet passer inn med den israelske ånd," sa Shimon Peres i følg Israel Hayom. Cook fortalte Peres at Israel og det kreative israelske sinn var av enorm verdi for Apple, og at han var veldig stolt over å åpne Herzliya-kontorer.

Apple_sjefApple-sjef Tim Cook har besøkt Israel i forbindelse med åpningen av selskapets nye lokalkontor i Herzliya, skriver Israel Hayom. Der ble han skamrost av Israels president Reuven Rivlin, som sa at Apple-presidentens bidrag til menenskeheten er enestående. Cook repliserte med å si at han har en enorm beundring for Israel, ikke bare som en viktig alliert for USA, men som et sted å gjøre forretninger.

“Selv for meg som en som foretrekker å skrive med penn og papir, står det klart for meg, når jeg ser på mine medarbeidere og mine barnebarn, hvilket stort mirakel du står bak,” sa den israelske presidenten. Rivlin gratulerte Cook med Apples nye driftssenter i Herzliya og uttrykker håp om at det ville ansette folk fra et bredt spekter av det israelske samfunnet.

“Sann innovasjon kan bare oppnås gjennom full tilgang til utdanning for alle, uavhengig av rase, religion eller kjønn. Vi ønsker å lære av din erfaring fra USA i å bringe utdanning og teknologi til periferigrupper og lokalsamfunn,” sa Rivlin ifølge Israel Hayom.

Cook ble ledsaget av Apples visepresident for maskinvareteknologier, Johny Srouji, en israelsk araber fra Haifa. Han har også tidligere hatt ledende stillinger i selskapet. Srouji, som har en mastergrad i informatikk fra Technion-Israel Institute of Technology, begynte å jobbe for Apple i 2008. Han har også hatt ledende stillinger i Intel og IBM. I sin tidligere posisjon i Apple har han blant annet i følge selskapet «ledet utviklingen av Apples første egendefinerte system on a chip (SOC) prosessor.» Rivlin streket under hvor stolt han var over at Srouji var en del av delegasjonen “Vi er stolte av ham, og alt han har oppnådd,” sa presidenten.

Cook støttet opp presidentens ord og sa at mangfoldet av Apples arbeidsstyrke var en av grunnene til at selskapet hadde oppnådd så mye. Han mente det var viktig å diskutere samarbeid og måter som Apple som et globalt selskap kan fremme forbindelser mellom mennesker fra ulike regioner, og fremme fred og toleranse gjennom teknologi.

Cook møtte også den tidligere israelske presidenten Shimo Peres. “Jeg er glad for at du valgte å åpne et Apple-hovedkvarter i Israe. Det er ingen tvil om at selskapets ledende teknologi og kreativitet passer inn med den israelske ånd,” sa Shimon Peres i følg Israel Hayom. Cook fortalte Peres at Israel og det kreative israelske sinn var av enorm verdi for Apple, og at han var veldig stolt over å åpne Herzliya-kontorer.