En israeler som kjøper en japansk bil i Tel Aviv blir kanskje overrasket over å høre at bilen faktisk ble bygget i Tyrkia. Turister som kjøper tørkede fiken i Israels Machane Yehuda marked vet sannsynligvis heller ikke at fiken også er importert, skriver Ynet News. Dette er bare to av eksemplene på det voksende handelen mellom Israel og Tyrkia, skriver avisen. Tross store politiske uoverenstemmelser har handelen mellom Israel og Tyrka mer enn doblet seg de siste fem årene, ifølge det tyrkiske staistiske sentralbyrået, og bekreftet av israelske tjenestemenn. Omtrent halvparten av handelen er eksporten fra Israel til Tyrkia, og den andre halvparten er tyrkiske varer, som biler,som kommer til Israel. "Økonomien i Tyrkia og Israel utfyller hverandre og handelsforbindelser er blomstrende," sier det israelske utenriksdepartementets talsmann Emmanuel Nachshon til The Media Line. "Det er den gode nyheten. Dessverre de politiske båndene ikke så gode, og dette er en konsekvens av de harde angrepene fra den tyrkiske ledelsen mot Israel," legger han til.

IstanbulEn israeler som kjøper en japansk bil i Tel Aviv blir kanskje overrasket over å høre at bilen faktisk ble bygget i Tyrkia. Turister som kjøper tørkede fiken i Israels Machane Yehuda marked vet sannsynligvis heller ikke at fiken også er importert, skriver Ynet News. Dette er bare to av eksemplene på det voksende handelen mellom Israel og Tyrkia, skriver avisen.

Tross store politiske uoverenstemmelser har handelen mellom Israel og Tyrka mer enn doblet seg de siste fem årene, ifølge det tyrkiske staistiske sentralbyrået, og bekreftet av israelske tjenestemenn. Omtrent halvparten av handelen er eksporten fra Israel til Tyrkia, og den andre halvparten er tyrkiske varer, som biler,som kommer til Israel.

“Økonomien i Tyrkia og Israel utfyller hverandre og handelsforbindelser er blomstrende,” sier det israelske utenriksdepartementets talsmann Emmanuel Nachshon til The Media Line. “Det er den gode nyheten. Dessverre de politiske båndene ikke så gode, og dette er en konsekvens av de harde angrepene fra den tyrkiske ledelsen mot Israel,” legger han til.