Den seksten år gamle reality TV vinneren Nadav Guedj vil reise til Wien i håp om å være den først israeleren siden 2010 som klarer å komme seg gjennom semifinalen og få være med i finalen. Den israelske representanten i Eurovision Song Contest 2015 vant den andre sesongen av reality TV showet "Hakcohav Haba" ("Rising Star"). Nylig vant han den israelske kvalifiseringsfinalen over tre andre finalister, skriver Ynet News.  "Dette er galskap. Takk til hver enkelt person som stemte på meg," sa Guedj. "Jeg kunne ha gjort det litt bedre, men jeg føler at jeg leverte varene. Jeg skal jobbe med mine studier, og i hvert fall gjøre mitt Bagrut (Israels avsluttende eksamen)," sa han. Guedj var den yngste av finalistene. Han utført "Crazy in Love" av Beyoncé og John Legend "All of Me». Israel har vunnet Eurovision Song Contest tre ganger, med back-to-back seire i 1978-9 og en seier i 1998. Imidlertid har Israel ikke klarte å kvalifisere seg til finalen i de siste fire konkurransene, noe som førte til en debatt om Israel burde trekke seg fra Eurovision Song Contest etter å ha deltatt 41 ganger.

Nadav_GuedjDen seksten år gamle reality TV vinneren Nadav Guedj vil reise til Wien i håp om å være den først israeleren siden 2010 som klarer å komme seg gjennom semifinalen og få være med i finalen. Den israelske representanten i Eurovision Song Contest 2015 vant den andre sesongen av reality TV showet “Hakcohav Haba” (“Rising Star”). Nylig vant han den israelske kvalifiseringsfinalen over tre andre finalister, skriver Ynet News. 

“Dette er galskap. Takk til hver enkelt person som stemte på meg,” sa Guedj. “Jeg kunne ha gjort det litt bedre, men jeg føler at jeg leverte varene. Jeg skal jobbe med mine studier, og i hvert fall gjøre mitt Bagrut (Israels avsluttende eksamen),” sa han. Guedj var den yngste av finalistene. Han utført “Crazy in Love” av Beyoncé og John Legend “All of Me».

Israel har vunnet Eurovision Song Contest tre ganger, med back-to-back seire i 1978-9 og en seier i 1998. Imidlertid har Israel ikke klarte å kvalifisere seg til finalen i de siste fire konkurransene, noe som førte til en debatt om Israel burde trekke seg fra Eurovision Song Contest etter å ha deltatt 41 ganger.