Israel er plassert på femteplass på en eksklusiv liste over verdens mest innovative land presentert av Bloomberg, "Bloomberg Global Index". Sør-Korea toppet foran Japan, Tyskland, Finland og Israel. Israel blir etterfulgt av USA med vårt naboland Sverige hakk i hæl. Indeksen består av en rekke rangeringer som inkluderer forskning og utvikling, hvor Israel er rangert som på andre plass. Dessuten produksjon, high-tech-selskapene, utdanning, forskning personell og patenter. Det eneste landet som får bedre resultater enn Israel, når det gjelder forskning og utvikling (basert på prosent av BNP) er Korea. Israel holder dessuten tredjeplassen i kategorien utdanning og fjerdeplassen innen forskningspersonell. Norge er verken med på noen topp fem-lister i enkeltkategorier eller blant de ti mest innovative land i verdensammenlagt. Så selv om vi kommer til å slå svenskene i ski-VM, blir vi slått i av vårt naboland i innovasjon, og banket ned i støvlene av Israel. Hvorfor denne israelske suksessen?

InnovasjonIsrael er plassert på femteplass på en eksklusiv liste over verdens mest innovative land presentert av Bloomberg, “Bloomberg Global Index”. Sør-Korea toppet foran Japan, Tyskland, Finland og Israel. Israel blir etterfulgt av USA med vårt naboland Sverige hakk i hæl. Indeksen består av en rekke rangeringer som inkluderer forskning og utvikling, hvor Israel er rangert som på andre plass.

Dessuten produksjon, high-tech-selskapene, utdanning, forskning personell og patenter. Det eneste landet som får bedre resultater enn Israel, når det gjelder forskning og utvikling (basert på prosent av BNP) er Korea.

Israel holder dessuten tredjeplassen i kategorien utdanning og fjerdeplassen innen forskningspersonell. Norge er verken med på noen topp fem-lister i enkeltkategorier eller blant de ti mest innovative land i verdensammenlagt. Så selv om vi kommer til å slå svenskene i ski-VM, blir vi slått i av vårt naboland i innovasjon, og banket ned i støvlene av Israel. Hvorfor denne israelske suksessen?