Den tidligere Pink Floyd-frontmannen Roger Waters (bilde) har gjennom en årrekke vært en av Israels verste fiender. Han har systematisk forsøkt å få venner, kjente og ukjente artister i musikkmiljøet til å droppe konserter i Israel. Nylig forsøkte han seg på den britiske musikeren Alan Parsons. Det ble en ny fiasko for Roger Waters. I kveld opptrer Parsons i Tel Aviv. Alan Parsons var lydtekniker på Pink Floyds to album Atom Heart Mother og The Dark Side of the Moon, som ble utgitt for over 40 år siden. Det utnyttet Roger Waters i et smigrebrev han sendte til Parsons. . "Selv om jeg vet at du ikke ønsker å skuffe fansen ved å kansellere denne konserten, vil du ved å gjøre det sende et kraftig signal til dem og verden. Flere og flere kunstnere står opp for å si at de ikke vil ikke opptre i Israel inntil deres okkupasjon ender og like rettigheter er gitt til palestinerne," skriver Roger Waters blant annet i brevet til den britiske musikeren, etter å ha minnet ham om deres samarbeid i gamle dager. "Jeg ber om at du vurdere å bli meg og hundretusener av andre, ved å låne stemmen din til en oppfordring som avviser vold, omfavner folkeretten, og bidrar til at det globale samfunnet forfølger en rettferdig fred for alle mennesker i Det hellige land," skriver den kjente anti-Israel aktivisten, som neppe har dekning for påstanden om at stadig flere musikere boikotter Israel. Tvert imot fortsetter kjente artister å strømme til Israel. Og heller ikke Alan Parsons lot seg presse eller smigre til å skuffe den israelske fansen. På søndag, under et møte med elever fra Rimon School of Music, sa han ifølge Ynet News at han hadde blitt presset av ulike grupper som ba ham om ikke å opptre i Israel. "Men jeg svarte at jeg skulle komme hit og utføre fordi jeg ikke blander musikk og politikk," sa han. "Jeg ser musikk som en overlegen ting, og jeg vil utføre uansett hvor jeg er invitert til. Jeg utfører for folk som liker å lytte til musikken min."

Roger_WatersDen tidligere Pink Floyd-frontmannen Roger Waters (bilde) har gjennom en årrekke vært en av Israels verste fiender. Han har systematisk forsøkt å få venner, kjente og ukjente artister i musikkmiljøet til å droppe konserter i Israel. Nylig forsøkte han seg på den britiske musikeren Alan Parsons. Det ble en ny fiasko for Roger Waters. I kveld opptrer Parsons i Tel Aviv.

Alan Parsons var lydtekniker på Pink Floyds to album Atom Heart Mother og The Dark Side of the Moon, som ble utgitt for over 40 år siden. Det utnyttet Roger Waters i et smigrebrev han sendte til Parsons. .

“Selv om jeg vet at du ikke ønsker å skuffe fansen ved å kansellere denne konserten, vil du ved å gjøre det sende et kraftig signal til dem og verden. Flere og flere kunstnere står opp for å si at de ikke vil ikke opptre i Israel inntil deres okkupasjon ender og like rettigheter er gitt til palestinerne,” skriver Roger Waters blant annet i brevet til den britiske musikeren, etter å ha minnet ham om deres samarbeid i gamle dager.

“Jeg ber om at du vurdere å bli meg og hundretusener av andre, ved å låne stemmen din til en oppfordring som avviser vold, omfavner folkeretten, og bidrar til at det globale samfunnet forfølger en rettferdig fred for alle mennesker i Det hellige land,” skriver den kjente anti-Israel aktivisten, som neppe har dekning for påstanden om at stadig flere musikere boikotter Israel. Tvert imot fortsetter kjente artister å strømme til Israel.

Og heller ikke Alan Parsons lot seg presse eller smigre til å skuffe den israelske fansen. På søndag, under et møte med elever fra Rimon School of Music, sa han ifølge Ynet News at han hadde blitt presset av ulike grupper som ba ham om ikke å opptre i Israel. “Men jeg svarte at jeg skulle komme hit og utføre fordi jeg ikke blander musikk og politikk,” sa han. “Jeg ser musikk som en overlegen ting, og jeg vil utføre uansett hvor jeg er invitert til. Jeg utfører for folk som liker å lytte til musikken min.”