I dag åpner "Jerusalem International Book Fair" på den historiske gamle togstasjonen som har blitt renovert til et sentralt kulturelt knutepukt i den israelske hovedstaden, melder Ynet News. Messen, som går fra 8 til 12 februar, vil inneholde hundrevis av litterære arrangementer som vil være åpne for publikum. De allbanske forfatteren Ismail Kadare vil motta Jerusalem-prisen for 2015 under åpningsseremonien. Den tildeles en forfatter som i sitt forfatterskap uttrykker individets frihet. Hele fem av de forfatterne som tidligere har fått denne prisen har senere mottatt Nobelprisen i litteratur. Premien vil bli delt ut til Kadare av Jerusalems ordfører Nir Barkat, skriver Ynet News. Født i 1936, er Kadare Albanias mest kjente poet og romanforfatter. Hans bøker er oversatt til 30 ulike språk. Han har mottatt flere tidligere forfatterpriser. "Jerusalem International Book Fair" ble første gang arrangert i 1963. Den er etterhvert blitt kjent som en prestisjefylt og viktig kulturell begivenhet som tiltrekker ledere av anerkjente forlag, agenter, salgspersonell, utenlandske rettighetsrepresentanter, redaktører og forfattere, skriver Ynet News. Med deltakelse av mer enn 600 utgivere og forfattere fra mer enn 30 land, viser det frem mer enn 100.000 bøker på ulike språk, så dette er en messe for flere av enn boklesere som mestrer hebraisk, og kan være av interesse for norske turister som måtte befinne seg i Jerusalem disse dagene. Messen tilbyr dusinvis av stands med alle de nyeste innovasjoner og publikasjoner av globale utgivere og ledende israelske utgivere, og regnes for å være Israels største litterære happening, skriver Ynet News. Den tilbyr også hundrevis av kulturelle arrangementer, blant annet møter med dusinvis av forfattere og diktere fra Israel og rundt om i verden, filmvisninger, workshops, utstillinger, forestillinger og kulturelle aktiviteter for barn, som alle er åpne for publikum gratis.

BokmesseI dag åpner “Jerusalem International Book Fair” på den historiske gamle togstasjonen som har blitt renovert til et sentralt kulturelt knutepukt i den israelske hovedstaden, melder Ynet News. Messen, som går fra 8 til 12 februar, vil inneholde hundrevis av litterære arrangementer som vil være åpne for publikum.

De allbanske forfatteren Ismail Kadare vil motta Jerusalem-prisen for 2015 under åpningsseremonien. Den tildeles en forfatter som i sitt forfatterskap uttrykker individets frihet. Hele fem av de forfatterne som tidligere har fått denne prisen har senere mottatt Nobelprisen i litteratur. Premien vil bli delt ut til Kadare av Jerusalems ordfører Nir Barkat, skriver Ynet News.

Født i 1936, er Kadare Albanias mest kjente poet og romanforfatter. Hans bøker er oversatt til 30 ulike språk. Han har mottatt flere tidligere forfatterpriser.

“Jerusalem International Book Fair” ble første gang arrangert i 1963. Den er etterhvert blitt kjent som en prestisjefylt og viktig kulturell begivenhet som tiltrekker ledere av anerkjente forlag, agenter, salgspersonell, utenlandske rettighetsrepresentanter, redaktører og forfattere, skriver Ynet News.

Med deltakelse av mer enn 600 utgivere og forfattere fra mer enn 30 land, viser det frem mer enn 100.000 bøker på ulike språk, så dette er en messe for flere av enn boklesere som mestrer hebraisk, og kan være av interesse for norske turister som måtte befinne seg i Jerusalem disse dagene.

Messen tilbyr dusinvis av stands med alle de nyeste innovasjoner og publikasjoner av globale utgivere og ledende israelske utgivere, og regnes for å være Israels største litterære happening, skriver Ynet News. Den tilbyr også hundrevis av kulturelle arrangementer, blant annet møter med dusinvis av forfattere og diktere fra Israel og rundt om i verden, filmvisninger, workshops, utstillinger, forestillinger og kulturelle aktiviteter for barn, som alle er åpne for publikum gratis.