Skuespiller Michael Douglas har fått Genesis Prize award på en million dollar, populært kalt "den jødiske Nobelprisen,« for hans innsats for å fremme jødisk kultur, skriver Israel Hayom. Statsminister Benjamin Netanyahu og Jewish Agencys formann Natan Sharansky vil overrekke prisen under en seremoni i Jerusalem den 18. juni til "skuespilleren, produsenten og fredsaktivisten." Prisen ble innviet i fjor i et partnerskap mellom statsministerens kontor, Genesis Filantropi Group og kontoret til lederen av Jewish Agency. Den deles ut til en personer med en forpliktelse til jødiske verdier, det jødiske samfunnet og staten Israel. I fjor gikk prisen til New Yorks borgermester Michael Bloomberg. Genesis sin styreleder Stan Polovets sier i en uttalelse at Douglas ble hedret med prisen for 2015 for "både hans faglige prestasjoner og for hans lidenskap for hans jødiske arv og den jødiske staten." Douglas sin far, skuespilleren Kirk Douglas, er jødisk, og Michael Douglas har omfavnet sin jødiske herkomst og støtter jødiske saker. Han reiste til Israel i fjor med sin kone, Catherine Zeta-Jones, for å feire bar mitzvah for deres sønn Dylan. Stiftelsen roste familiens "inkluderende tilnærming for jøder med forskjellig bakgrunn." Den 70 år gamle Oscar-vinnende skuespilleren roser på sin side sin familie for å ha oppmuntret ham til å utforske den jødiske tro. "Jeg håper disse læresetningene og verdiene vil være en del av arven i verden som jeg har lagt for mine barn og de som følger," sier han i en uttalelse. Douglas planlegger å bruke sine premiepenger til å fremme inkludering og mangfold i jødedommen.

Michael_DouglasSkuespiller Michael Douglas har fått Genesis Prize award på en million dollar, populært kalt “den jødiske Nobelprisen,« for hans innsats for å fremme jødisk kultur, skriver Israel Hayom. Statsminister Benjamin Netanyahu og Jewish Agencys formann Natan Sharansky vil overrekke prisen under en seremoni i Jerusalem den 18. juni til “skuespilleren, produsenten og fredsaktivisten.”

Prisen ble innviet i fjor i et partnerskap mellom statsministerens kontor, Genesis Filantropi Group og kontoret til lederen av Jewish Agency. Den deles ut til en personer med en forpliktelse til jødiske verdier, det jødiske samfunnet og staten Israel. I fjor gikk prisen til New Yorks borgermester Michael Bloomberg.

Genesis sin styreleder Stan Polovets sier i en uttalelse at Douglas ble hedret med prisen for 2015 for “både hans faglige prestasjoner og for hans lidenskap for hans jødiske arv og den jødiske staten.”

Douglas sin far, skuespilleren Kirk Douglas, er jødisk, og Michael Douglas har omfavnet sin jødiske herkomst og støtter jødiske saker. Han reiste til Israel i fjor med sin kone, Catherine Zeta-Jones, for å feire bar mitzvah for deres sønn Dylan. Stiftelsen roste familiens “inkluderende tilnærming for jøder med forskjellig bakgrunn.”

Den 70 år gamle Oscar-vinnende skuespilleren roser på sin side sin familie for å ha oppmuntret ham til å utforske den jødiske tro. “Jeg håper disse læresetningene og verdiene vil være en del av arven i verden som jeg har lagt for mine barn og de som følger,” sier han i en uttalelse. Douglas planlegger å bruke sine premiepenger til å fremme inkludering og mangfold i jødedommen.