Mer enn 10.000 kristne pilegrimer vil ankomme Israel i begynnelsen av neste uke for å besøke det tradisjonelle dåpsstedet Qasr el Yahud ved bredden av elven Jordan, skriver organisasjonen Bridge for Peace på sin hjemmeside. Pilgrimene kommer blant annet fra Russland, Hellas og Etiopia. Pilgrimene kommer i forbindelse med en kristen ferie der østlige kristne feirer Jesus dåp. Qasr el Yahud antas å være stedet der Jesus ble døpt av Johannes. Ifølge kristen tradisjon er dette stedet for Jesus "åndelig fødsel", i motsetning til hans fysiske fødsel i Betlehem. Området som forvaltes av Israel Natur and Parks Authority er hvert år gjenstand for tradisjonelle dåpseremonier ved elven. Hver gruppe av kristendommen har sin egen egen seremoni. Arrangementene er ansett som særlig fargerike, og som sådan tiltrekker de seg tusenvis av pilegrimer samt mange nysgjerrige tilskuere, skriver Bridge for Peace. Qasr el Yahud er en av de viktigste stedene i den kristne verden etter Fødselskirken i Betlehem og Den hellige gravs kirke i Jerusalem. Hvert år tiltrekker det titusener av troende til den åndelige seremonien. Besøkende kommer med hjelp av kirken og bo i kirker i nærheten av området, skriver organisasjonen. Området var under jordansk styre frem til seksdagerskrigen. Den første tiden etter at det kom under israelsk kontroll ble tilgang forhindret fordi stedet lå i en lukket militær sone. Men i 2000 overtok den sivile administrasjonen ansvaret for området. Samme år ble Qasr el Yahud besøkt av pave Johannes Paul II, mens hans etterfølger pave Benedict besøktedet hellige stedet i 2009. Etter hans besøk ble stedet åpnet for allmennheten. Området har gjennomgått oppussing for å bedre tilgangen og fremkommelighet for besøkende, og er nå åpent alle 365 dager per år.

Jesus_dåpsstedMer enn 10.000 kristne pilegrimer vil ankomme Israel i begynnelsen av neste uke for å besøke det tradisjonelle dåpsstedet Qasr el Yahud ved bredden av elven Jordan, skriver organisasjonen Bridge for Peace på sin hjemmeside. Pilgrimene kommer blant annet fra Russland, Hellas og Etiopia. Pilgrimene kommer i forbindelse med en kristen ferie der østlige kristne feirer Jesus dåp.

Qasr el Yahud antas å være stedet der Jesus ble døpt av Johannes. Ifølge kristen tradisjon er dette stedet for Jesus “åndelig fødsel”, i motsetning til hans fysiske fødsel i Betlehem.

Området som forvaltes av Israel Natur and Parks Authority er hvert år gjenstand for tradisjonelle dåpseremonier ved elven. Hver gruppe av kristendommen har sin egen egen seremoni. Arrangementene er ansett som særlig fargerike, og som sådan tiltrekker de seg tusenvis av pilegrimer samt mange nysgjerrige tilskuere, skriver Bridge for Peace.

Qasr el Yahud er en av de viktigste stedene i den kristne verden etter Fødselskirken i Betlehem og Den hellige gravs kirke i Jerusalem. Hvert år tiltrekker det titusener av troende til den åndelige seremonien. Besøkende kommer med hjelp av kirken og bo i kirker i nærheten av området, skriver organisasjonen.

Området var under jordansk styre frem til seksdagerskrigen. Den første tiden etter at det kom under israelsk kontroll ble tilgang forhindret fordi stedet lå i en lukket militær sone. Men i 2000 overtok den sivile administrasjonen ansvaret for området. Samme år ble Qasr el Yahud besøkt av pave Johannes Paul II, mens hans etterfølger pave Benedict besøktedet hellige stedet i 2009. Etter hans besøk ble stedet åpnet for allmennheten.

Området har gjennomgått oppussing for å bedre tilgangen og fremkommelighet for besøkende, og er nå åpent alle 365 dager per år.