Jerusalem Symphony Orchestra skal opptre på UNESCOs (FNs organisasjon for utdanning, vitenskap og kultur) hovedkvarter i Paris mandag 26. januar på en spesiell åpningskonsert av den internasjonale Holocaustdagen, skriver Ynet News. I år vil dagen også markere 70. årsdagen for frigjøringen av Auschwitz.  Konserten vil bli utført av orkesterets dirigent Maestro Frédéric Chaslin, en andregenerasjon overlevde fra holocaust, som kommer fra Frankrike. The Jerusalem Symphony Orchestra, et stort orkester i Israel, er invitert av UNESCOs generalsekretær, Irina Bokova, til å utføre på UNESCO-hovedkvarteret. Orkesteret vil åpne med verdenspremieren på Maestro Frédéric Chaslin "Ode til fred" som ble komponert til ære for den nylig markerte FN-dagen, skriver Ynet News. En sentral del av konserten vil være Dmitri Sjostakovitsj Symfoni nr 13 i B-moll, Op. 113, "Babi Yar", som ble komponert på ordene til den kjente russiske poeten Jevgenij Yevtushenko. Programmet vil også inneholde "Suite Yiddish" av komponist og Holocaustoverlevende Norbert Glanzberg som var en venn og musikalske partner av den internasjonalt ikoniske parisiske sangerinnen Edith Piaf, under den tyske okkupasjonen. Piaf klarte å smugle ham til Nice på den franske rivieraen der Glanzberg til slutt overlevde. The Jerusalem Symphony Orchestra sin musikalsk leder, Maestro Frédéric Chaslin, er en andregenerasjon Holocaust overlevende. Chaslin mor ble skjult av en dansk fiskerfamilie under krigen. Yair Stern, administrerende direktør i Jerusalem Symphony Orchestra, sier til Ynet News at å utføre i UNESCO-hovedkvarteret i Paris er en symbolsk ære. "Vi er stolte over å ha fått den ære å opptre på UNESCOs hovedkvarter i Paris i anledning 70. årsdagen for frigjøringen av Auschwitz," sier Stern. "Det er mye symbolikk i det faktum at denne konserten finner sted i Paris, i denne perioden av økende antisemittisme og antiisraelisme i Frankrike og Vest-Europa. Vi håper at Jerusalem Symphony Orchestras ytelse vil sende en melding til oppmuntring og støtte til det jødiske samfunnet i Frankrike," sier han. "Vi takker alle de organisasjonene som har støttet oss og gjort det mulig å gi denne viktige konsert," legger Stern til. https://www.youtube.com/watch?v=gSbfsJJUEpk

SymfoniorkesterJerusalem Symphony Orchestra skal opptre på UNESCOs (FNs organisasjon for utdanning, vitenskap og kultur) hovedkvarter i Paris mandag 26. januar på en spesiell åpningskonsert av den internasjonale Holocaustdagen, skriver Ynet News. I år vil dagen også markere 70. årsdagen for frigjøringen av Auschwitz. 

Konserten vil bli utført av orkesterets dirigent Maestro Frédéric Chaslin, en andregenerasjon overlevde fra holocaust, som kommer fra Frankrike. The Jerusalem Symphony Orchestra, et stort orkester i Israel, er invitert av UNESCOs generalsekretær, Irina Bokova, til å utføre på UNESCO-hovedkvarteret.

Orkesteret vil åpne med verdenspremieren på Maestro Frédéric Chaslin “Ode til fred” som ble komponert til ære for den nylig markerte FN-dagen, skriver Ynet News. En sentral del av konserten vil være Dmitri Sjostakovitsj Symfoni nr 13 i B-moll, Op. 113, “Babi Yar”, som ble komponert på ordene til den kjente russiske poeten Jevgenij Yevtushenko.

Programmet vil også inneholde “Suite Yiddish” av komponist og Holocaustoverlevende Norbert Glanzberg som var en venn og musikalske partner av den internasjonalt ikoniske parisiske sangerinnen Edith Piaf, under den tyske okkupasjonen. Piaf klarte å smugle ham til Nice på den franske rivieraen der Glanzberg til slutt overlevde.

The Jerusalem Symphony Orchestra sin musikalsk leder, Maestro Frédéric Chaslin, er en andregenerasjon Holocaust overlevende. Chaslin mor ble skjult av en dansk fiskerfamilie under krigen.

Yair Stern, administrerende direktør i Jerusalem Symphony Orchestra, sier til Ynet News at å utføre i UNESCO-hovedkvarteret i Paris er en symbolsk ære. “Vi er stolte over å ha fått den ære å opptre på UNESCOs hovedkvarter i Paris i anledning 70. årsdagen for frigjøringen av Auschwitz,” sier Stern.

“Det er mye symbolikk i det faktum at denne konserten finner sted i Paris, i denne perioden av økende antisemittisme og antiisraelisme i Frankrike og Vest-Europa. Vi håper at Jerusalem Symphony Orchestras ytelse vil sende en melding til oppmuntring og støtte til det jødiske samfunnet i Frankrike,” sier han. “Vi takker alle de organisasjonene som har støttet oss og gjort det mulig å gi denne viktige konsert,” legger Stern til.