Israelerne har stor tillit til sitt eget militære, og lav tillit til politikere, landets sjefsrabbiner og mediene. Det viser en nylig publisert demokrati-index, skal vi tro den israelske avisen Israel Hayom, noe de færreste israelere gjør. Bare 28,4 prosent av israelerne sier de har stor tillit til mediene. Mens hele 81,1 prosent av de israelske jødene har stor tillit til det militære. Politikere, med unntak av det politisk nøytrale presidentembedet, står heller ikke høyt i kurs når det gjelder troverdighet. Regjeringen skårer 37 prosent på tillitsbarometeret, 35,2 prosent har stor tillit til den israelske nasjonalforsamlingen, Knesset. Politikerne kan imidlertid trøste seg med at de religøse lederne har enda lavere troverdighet. Landets sjefsrabbiner blir kun holdt for å være troverdig av 29,1 prosent av landets lødiske befolkning. To måneder før valget til ny nasjonalforsamling viser undersøkelsen at mer enn 50 prosent av den israelske offentligheten mener at "uansett hvem jeg stemmer på, vil det ikke gjøre en forskjell," 75 prosent mener at "politikere er mer opptatt av sine personlige interesser enn publikums," og 42.6 mener landets ledelse er korrupt. Presidenten i Israel høster stor tillit fra 71,2 av de israelske jødene, Lagmannsretten fra 62 prosent og politiet fra 45,1 prosent.

IDFIsraelerne har stor tillit til sitt eget militære, og lav tillit til politikere, landets sjefsrabbiner og mediene. Det viser en nylig publisert demokrati-index, skal vi tro den israelske avisen Israel Hayom, noe de færreste israelere gjør. Bare 28,4 prosent av israelerne sier de har stor tillit til mediene. Mens hele 81,1 prosent av de israelske jødene har stor tillit til det militære.

Politikere, med unntak av det politisk nøytrale presidentembedet, står heller ikke høyt i kurs når det gjelder troverdighet. Regjeringen skårer 37 prosent på tillitsbarometeret, 35,2 prosent har stor tillit til den israelske nasjonalforsamlingen, Knesset. Politikerne kan imidlertid trøste seg med at de religøse lederne har enda lavere troverdighet. Landets sjefsrabbiner blir kun holdt for å være troverdig av 29,1 prosent av landets lødiske befolkning.

To måneder før valget til ny nasjonalforsamling viser undersøkelsen at mer enn 50 prosent av den israelske offentligheten mener at “uansett hvem jeg stemmer på, vil det ikke gjøre en forskjell,” 75 prosent mener at “politikere er mer opptatt av sine personlige interesser enn publikums,” og 42.6 mener landets ledelse er korrupt.

Presidenten i Israel høster stor tillit fra 71,2 av de israelske jødene, Lagmannsretten fra 62 prosent og politiet fra 45,1 prosent.