Gazakonflikten til tross. 2014 ble det nest beste turiståret i Israels historie. Antallet turister endte til slutt på kun en liten prosent færre enn rekordåret 2013. Det viser tallene fra det israelske turistdepartementet. Årsaken er å finne i det store besøkstallet i første halvår, før sommerens konflikt som førte til en reduksjon av turiststrømmen i fjor høst sammenliknet med året før. Nedgangen i det totale antall besøkende (inkludert én-dagsbesøkende som ikke overnatter i Israel) utgjorde bare 7% i 2014, takket være den betydelige økningen i innkommende turisme i første halvdel av året. Til sammen 3,3 millioner besøkende kom til Israel i det siste året, inkludert 2,9 millioner turister som oppholdt seg i landet over natten, skriver Ynet News. Rundt 626 000 av de besøkende (19 prosent) kom fra USA, 567 000 kom fra Russland, 301 000 fra Frankrike, 196 000 fra Tyskland og 179 000 fra Storbritannia Turistdepartementets generalsekretær Amir Halevy sier at Operation Protective Edge bremset turismen, men at det allerede kan ses lys i enden av tnnelen. Departementet har bevilget 128 millioner dollar i en hjelpepakke til reiselivsbransjen, og generaldirektøren mener tiltakene har styrket bransjen og at den er gjenopprettet som en vekstmotor som genererer titalls milliarder shekel for den israelske økonomien. Rundt 110.000 arbeidstakere er i dag ansatt i Israel reiselivsnæringen, om lag en tredjedel av dem i hoteller.    

JerusalemGazakonflikten til tross. 2014 ble det nest beste turiståret i Israels historie. Antallet turister endte til slutt på kun en liten prosent færre enn rekordåret 2013. Det viser tallene fra det israelske turistdepartementet. Årsaken er å finne i det store besøkstallet i første halvår, før sommerens konflikt som førte til en reduksjon av turiststrømmen i fjor høst sammenliknet med året før.

Nedgangen i det totale antall besøkende (inkludert én-dagsbesøkende som ikke overnatter i Israel) utgjorde bare 7% i 2014, takket være den betydelige økningen i innkommende turisme i første halvdel av året. Til sammen 3,3 millioner besøkende kom til Israel i det siste året, inkludert 2,9 millioner turister som oppholdt seg i landet over natten, skriver Ynet News.

Rundt 626 000 av de besøkende (19 prosent) kom fra USA, 567 000 kom fra Russland, 301 000 fra Frankrike, 196 000 fra Tyskland og 179 000 fra Storbritannia

Turistdepartementets generalsekretær Amir Halevy sier at Operation Protective Edge bremset turismen, men at det allerede kan ses lys i enden av tnnelen. Departementet har bevilget 128 millioner dollar i en hjelpepakke til reiselivsbransjen, og generaldirektøren mener tiltakene har styrket bransjen og at den er gjenopprettet som en vekstmotor som genererer titalls milliarder shekel for den israelske økonomien. Rundt 110.000 arbeidstakere er i dag ansatt i Israel reiselivsnæringen, om lag en tredjedel av dem i hoteller.