Den israelske finansavisen Globes skriver at Israel Chemicals er i ferd med å investere 452 millioner dollar for et 50 prosent eierskap av et fellesprosjekt som kommer til å drive helt integrert fosfatproduksjon i Kina. Israel Chemicals kommer også til å eie en 15 prosent strategisk aksjepost i Junan Juntianhua, som er en av Asias ledende produsenter av fosfatstein, som går på Shangaibørsen med en markedsandel på 1,8 milliarder dollar. Samarbeidsprosjektet inkluderer en gruve som produserer 2,5 millioner tonn fosfatstein årlig – og garanterer dette for de kommende tretti årene, en fosfatoperasjon og et markedsførings- og salgsorganisasjon som hovedsakelig tjener Kina og de asiatiske markedene, skriver Norge Idag med Globes som kilde. IC sier at den strategiske alliansen kommer til å bistå både Junan Juntianhuas tekniske, markedsførings og produksjonsekspertise og kommer til å inkludere et felles fosfatplattform i Junan-provinsen for utvikling, og forbedring av nye produkter for begge partnere. De sies videre at de har identifisert betydelig ekspansjon og synergipotensial og fremdrift i samarbeidsstrategien som kommer til å bli viktig både for gjødselproduksjon og matproduksjon.

Israel_Kina2Den israelske finansavisen Globes skriver at Israel Chemicals er i ferd med å investere 452 millioner dollar for et 50 prosent eierskap av et fellesprosjekt som kommer til å drive helt integrert fosfatproduksjon i Kina. Israel Chemicals kommer også til å eie en 15 prosent strategisk aksjepost i Junan Juntianhua, som er en av Asias ledende produsenter av fosfatstein, som går på Shangaibørsen med en markedsandel på 1,8 milliarder dollar.

Samarbeidsprosjektet inkluderer en gruve som produserer 2,5 millioner tonn fosfatstein årlig – og garanterer dette for de kommende tretti årene, en fosfatoperasjon og et markedsførings- og salgsorganisasjon som hovedsakelig tjener Kina og de asiatiske markedene, skriver Norge Idag med Globes som kilde.

IC sier at den strategiske alliansen kommer til å bistå både Junan Juntianhuas tekniske, markedsførings og produksjonsekspertise og kommer til å inkludere et felles fosfatplattform i Junan-provinsen for utvikling, og forbedring av nye produkter for begge partnere.

De sies videre at de har identifisert betydelig ekspansjon og synergipotensial og fremdrift i samarbeidsstrategien som kommer til å bli viktig både for gjødselproduksjon og matproduksjon.