Et israelsk selskap sier at det har utviklet teknologi som kan lade en mobiltelefon på et par sekunder og en elektrisk bil i løpet av minutter, fremskritt som kan forvandle to av verdens mest dynamiske forbrukernæringer, skriver den israelske avisen Israel Hayom. Ved hjelp av nanoteknologi for å syntetisere kunstige molekyler, sier Tel Aviv-baserte StoreDot at det har utviklet et batteri som kan lagre vesentlig raskere enn ved bruk av dagens teknologi. Foreløpig er prototypen altfor klumpete for en mobiltelefon, men selskapet mener de kan ha ferdig et slankere batteri som kan absorbere en dags energiforbruk for en smarttelefon på bare 30 sekunder. "Dette er nye materialer, de har aldri blitt utviklet før," sier Doron Myersdorf, grunnlegger og administrerende direktør i StoreDot, hvis investorer inkluderer den russiske milliardæren og Chelsea fotball klubbeieren Roman Abramovitsj. Antall smartphone-brukere ventes å nå 1,75 milliarder i år, og StoreDot har derfor et stort marked for sitt nye produkt, skriver Israel Hayom. Slik presenteres det.www.dmi.com.ua/интернет магазин матрасов

Emobilladert israelsk selskap sier at det har utviklet teknologi som kan lade en mobiltelefon på et par sekunder og en elektrisk bil i løpet av minutter, fremskritt som kan forvandle to av verdens mest dynamiske forbrukernæringer, skriver den israelske avisen Israel Hayom. Ved hjelp av nanoteknologi for å syntetisere kunstige molekyler, sier Tel Aviv-baserte StoreDot at det har utviklet et batteri som kan lagre vesentlig raskere enn ved bruk av dagens teknologi.

Foreløpig er prototypen altfor klumpete for en mobiltelefon, men selskapet mener de kan ha ferdig et slankere batteri som kan absorbere en dags energiforbruk for en smarttelefon på bare 30 sekunder.

“Dette er nye materialer, de har aldri blitt utviklet før,” sier Doron Myersdorf, grunnlegger og administrerende direktør i StoreDot, hvis investorer inkluderer den russiske milliardæren og Chelsea fotball klubbeieren Roman Abramovitsj.

Antall smartphone-brukere ventes å nå 1,75 milliarder i år, og StoreDot har derfor et stort marked for sitt nye produkt, skriver Israel Hayom. Slik presenteres det.