Israel er det landet i verden som har flest museer i forhold til folketallet. Og nå åpnes enda ett. I går åpnet  Arab Museum of Contemporary Art and Heritage (AMOCAH) i Galilea, nærmere bestemt i Sakhnins gamleby, forteller den israelske ambassaden i Stockholm. I Sakhnin vil museet bli inkludert i et boligområde. Tanken er at beboerne rundt skal ha tilgang til museet og at kunsten skal leve sammen med beboerne. Museet har mer enn 2000 elementer som viser den palestinsk-arabiske arv og ca 200 moderne kunstverk. Det nye museet vil presentere samtidsoriginale verk, men også objekter av palestinsk opprinnelse, og også være en arena for samarbeid mellom jøder og arabere. "Gjennom kunst vil vi være i stand til å bygge bro over konfliktene ved å gi uttrykk for tverrfaglig kunst, selvrespekt og en visjon om en bedre fremtid," sier initiativtakerne Avital Bar Shay og Belu-Simion Fainaru i en pressemelding. Museet vil være i stand til å vise moderne kunst av jødiske og arabiske artister blant annet inkludert Marina Abramovic, Larry Abramson, Jannis Kounellis, Abeer Atalla, Christian Boltasnsky, Mohammad Said Kalash. Det vil være både malerier, tegninger, skulpturer og digital og multimedia. Noen kunstverk som vises er laget av kunstnere fra Marokko, Tyrkia og andre land i Midtøstenкондиционер купитьматрасы киев цены

SakhninIsrael er det landet i verden som har flest museer i forhold til folketallet. Og nå åpnes enda ett. I går åpnet  Arab Museum of Contemporary Art and Heritage (AMOCAH) i Galilea, nærmere bestemt i Sakhnins gamleby, forteller den israelske ambassaden i Stockholm. I Sakhnin vil museet bli inkludert i et boligområde. Tanken er at beboerne rundt skal ha tilgang til museet og at kunsten skal leve sammen med beboerne.

Museet har mer enn 2000 elementer som viser den palestinsk-arabiske arv og ca 200 moderne kunstverk. Det nye museet vil presentere samtidsoriginale verk, men også objekter av palestinsk opprinnelse, og også være en arena for samarbeid mellom jøder og arabere.

“Gjennom kunst vil vi være i stand til å bygge bro over konfliktene ved å gi uttrykk for tverrfaglig kunst, selvrespekt og en visjon om en bedre fremtid,” sier initiativtakerne Avital Bar Shay og Belu-Simion Fainaru i en pressemelding.

Museet vil være i stand til å vise moderne kunst av jødiske og arabiske artister blant annet inkludert Marina Abramovic, Larry Abramson, Jannis Kounellis, Abeer Atalla, Christian Boltasnsky, Mohammad Said Kalash. Det vil være både malerier, tegninger, skulpturer og digital og multimedia. Noen kunstverk som vises er laget av kunstnere fra Marokko, Tyrkia og andre land i Midtøsten