Den norske venstresiden kaller Israel for en apartheid-stat. Spørsmålet er hvordan de da forklarer den ferske meningsmålingen utført av Statnet Research Institute og referert i Jerusalem Post. Den viser at 77 prosent av israelske arabere foretrekker å leve under israelsk styre fremfor å bli styrt av palestinerne. Av araberne som svarte at de foretrekker å leve under israelsk styre var 70 % drusere. I form av religiøs tilhørighet var 57 % kristne og 49 % var muslim. Av araberne som foretrakk å leve under de palestinske selvstyremyndighetene var bare 2 % drusere og bare 5 % var kristne, skriver Jerusalem Post. Undersøkelsen ble gjennomført ved telefonintervjuer av 405 israelske arabiske borgere over hele Israel, men ikke inkludert Øst-Jerusalem. Målingen, som ble gjennomført på arabisk, ble bestilt av Israels Channel 10. Andre resultater fra spørreundersøkelsen viser at 68 % av israelske arabere er motstandere av den siste bølgen av terrorangrep i og rundt Jerusalem, selv om 81% tror Israel prøver å skade Tempelhøydens status quo, en usann påstand som Israel sier har blitt brukt av palestinske ledere til å oppfordre til vold. 88 prosent av druserne uttrykte motstand mot terrorangrepene. Det samme gjorde 80 prosent av de kristne araberne og 64 prosent av muslimene. Bare 16% var uenige med de arabiske Knesset-medlemmene som fordømte angrepene. Målingen kartla også arabiske følelser av diskriminering i Israel. 58 % mente at de led av lettere eller moderat rasisme, mens 42 % svarte at de led av sterk rasisme. Seksti-én prosent føler at de blir behandlet likt eller omtrent likt av staten, mens 39 % ikke føler at de blir behandlet likeverdig med de israelske jødene. Resultatene var rimelig konsistent med den årlige Index of Arab-Jewish Relations, en årlig undersøkelse gjennomført av sosiologiprofessor Sammy Smooha fra Universitetet i Haifa. I hans siste undersøkelse foretatt høsten 2013 svarte 63.5% av araberne at Israel er et godt sted å leve. Bare 20,9% av respondentene i denne undersøkelsen sa at de var villige til å flytte til en palestinsk stat.кондиционеры киевматрасы киев недорого

palestinere_IsraelDen norske venstresiden kaller Israel for en apartheid-stat. Spørsmålet er hvordan de da forklarer den ferske meningsmålingen utført av Statnet Research Institute og referert i Jerusalem Post. Den viser at 77 prosent av israelske arabere foretrekker å leve under israelsk styre fremfor å bli styrt av palestinerne.

Av araberne som svarte at de foretrekker å leve under israelsk styre var 70 % drusere. I form av religiøs tilhørighet var 57 % kristne og 49 % var muslim. Av araberne som foretrakk å leve under de palestinske selvstyremyndighetene var bare 2 % drusere og bare 5 % var kristne, skriver Jerusalem Post.

Undersøkelsen ble gjennomført ved telefonintervjuer av 405 israelske arabiske borgere over hele Israel, men ikke inkludert Øst-Jerusalem. Målingen, som ble gjennomført på arabisk, ble bestilt av Israels Channel 10.

Andre resultater fra spørreundersøkelsen viser at 68 % av israelske arabere er motstandere av den siste bølgen av terrorangrep i og rundt Jerusalem, selv om 81% tror Israel prøver å skade Tempelhøydens status quo, en usann påstand som Israel sier har blitt brukt av palestinske ledere til å oppfordre til vold.

88 prosent av druserne uttrykte motstand mot terrorangrepene. Det samme gjorde 80 prosent av de kristne araberne og 64 prosent av muslimene. Bare 16% var uenige med de arabiske Knesset-medlemmene som fordømte angrepene.

Målingen kartla også arabiske følelser av diskriminering i Israel. 58 % mente at de led av lettere eller moderat rasisme, mens 42 % svarte at de led av sterk rasisme. Seksti-én prosent føler at de blir behandlet likt eller omtrent likt av staten, mens 39 % ikke føler at de blir behandlet likeverdig med de israelske jødene.

Resultatene var rimelig konsistent med den årlige Index of Arab-Jewish Relations, en årlig undersøkelse gjennomført av sosiologiprofessor Sammy Smooha fra Universitetet i Haifa. I hans siste undersøkelse foretatt høsten 2013 svarte 63.5% av araberne at Israel er et godt sted å leve. Bare 20,9% av respondentene i denne undersøkelsen sa at de var villige til å flytte til en palestinsk stat.