Under en arkeologisk undersøkelse som ble utført av Israel Antiquities Authority som en del av planer om å utvide byen Beit Shemesh oppdaget arkeologer nylig flere gamle tette brønner, en tunnelsjakt og veggdeler. Arkeologene konkluderte med at de hadde oppdaget et lokalt kloster fra bysantinsk tidsalder, som blant annet inneholdt mosaikk og en stor olivenpresse. Funnene avslører at de lokale innbyggerne produserte vin og olivenolje som et levebrød. Funnet av to store ovner viser at produksjonen av disse produktene ble gjennomført i en industriell skala. Flere rom med mosaikkgulv ble oppdaget også. Rommene var laget av hugget stein og veggene ble dekket med fin gips. Gulvene ble lagt med to fargerike mosaikktepper, ett av dem er dekorert med en drueklase og rundt det en krans av blomster låst inne i en geometrisk ramme. "Selv om vi ikke har funnet en kirke, et vitnesbyrd eller andre rituelle bevis, antar vi at dette var et slags kloster," forklarte Antiquity Authoritys utgravingsdirektører, Irena Zilberbod og Tehila Libman til Ynet News. "Den imponerende konstruksjonen med de flotte mosaikkgulvene er kjent for oss fra andre klostre dateres til den bysantinske perioden”, forteller de. Israel Antiquities Authority og boligdepartementet vil nå samarbeide om å bevare området og plassere det i hjertet av den nye bydelen som skal etableres i området.диваны купить киевдетский матрас киев

klosterruinerUnder en arkeologisk undersøkelse som ble utført av Israel Antiquities Authority som en del av planer om å utvide byen Beit Shemesh oppdaget arkeologer nylig flere gamle tette brønner, en tunnelsjakt og veggdeler. Arkeologene konkluderte med at de hadde oppdaget et lokalt kloster fra bysantinsk tidsalder, som blant annet inneholdt mosaikk og en stor olivenpresse.

Funnene avslører at de lokale innbyggerne produserte vin og olivenolje som et levebrød. Funnet av to store ovner viser at produksjonen av disse produktene ble gjennomført i en industriell skala. Flere rom med mosaikkgulv ble oppdaget også. Rommene var laget av hugget stein og veggene ble dekket med fin gips. Gulvene ble lagt med to fargerike mosaikktepper, ett av dem er dekorert med en drueklase og rundt det en krans av blomster låst inne i en geometrisk ramme.

“Selv om vi ikke har funnet en kirke, et vitnesbyrd eller andre rituelle bevis, antar vi at dette var et slags kloster,” forklarte Antiquity Authoritys utgravingsdirektører, Irena Zilberbod og Tehila Libman til Ynet News. “Den imponerende konstruksjonen med de flotte mosaikkgulvene er kjent for oss fra andre klostre dateres til den bysantinske perioden”, forteller de.

Israel Antiquities Authority og boligdepartementet vil nå samarbeide om å bevare området og plassere det i hjertet av den nye bydelen som skal etableres i området.