Israel støttet nabolandet Kypros sin rett til å lete etter naturgass offshore til tross for protester fra Tyrkia, uttalte den israelske utenriksministeren Avigdor Lieberman da han besøkte Nokosia forrige uke. Kypros har oppdaget store gassforekomster sør på øya i retning mot Israel. "Vi respekterer integriteten til Kypros. Landet har sine eksklusive rettigheter til å lete i den økonomiske sonen etter gass- eller oljereserver, og vi synes det er unødvendig å legge til nye spenninger og probleme i Midtøsten," sier den israelske utenriksministeren, med brodd mot Tyrkia. "Jeg håper at EU har nok kraft til å være en ekte megler og å ta en fornuftig holdning til gasstvisten og letingen i Kypros sin økonomiske sone," sier han. Kypros oppdaget store mengder gass i et offshore-felt i slutten av 2011 og har lisensiert det amerikanske energifirmaet Noble, Italias ENI og franske Total til å søke etter gass. Noble har også konsesjoner i områder utenfor Israel som grenser mot kypriotiske farvann. Lieberman sier at han håper de to landene kan samarbeide om energi i fremtiden.купить диван украинакупить детские матрасы киев

olje_Israel-150x150Israel støttet nabolandet Kypros sin rett til å lete etter naturgass offshore til tross for protester fra Tyrkia, uttalte den israelske utenriksministeren Avigdor Lieberman da han besøkte Nokosia forrige uke. Kypros har oppdaget store gassforekomster sør på øya i retning mot Israel.

“Vi respekterer integriteten til Kypros. Landet har sine eksklusive rettigheter til å lete i den økonomiske sonen etter gass- eller oljereserver, og vi synes det er unødvendig å legge til nye spenninger og probleme i Midtøsten,” sier den israelske utenriksministeren, med brodd mot Tyrkia. “Jeg håper at EU har nok kraft til å være en ekte megler og å ta en fornuftig holdning til gasstvisten og letingen i Kypros sin økonomiske sone,” sier han.

Kypros oppdaget store mengder gass i et offshore-felt i slutten av 2011 og har lisensiert det amerikanske energifirmaet Noble, Italias ENI og franske Total til å søke etter gass. Noble har også konsesjoner i områder utenfor Israel som grenser mot kypriotiske farvann. Lieberman sier at han håper de to landene kan samarbeide om energi i fremtiden.