Den internasjonalt anerkjente pianisten Oxana Yablonskaya har flyttet til Israel og er offisielt blitt en israelsk statsborger. Hun gjorde aliyah med hjelp av Jewish Agency. Yablonskaya og ektemann Alexander, som kom til Israel fra Spania, hvor de har oppholdt seg nylig, ble mottatt av tjenestemenn fra Immigrant Absorption Ministry, skriver den israelske avisen Israel Hayom. En måned tidligere valgte deres sønn, en verdenskjente cellisten og dirigenten, Dimitri, også å gjøre aliyah, den jødiske betengnelsen på jødisk tilbakevending fra diaspore. Den musikalske familien har planlagt sin første konsert i Jerusalem i dag. Moskva-fødte Yablonskaya, 76, har arbeidet i Moskva Konservatorium siden tidlig på 1960-tallet. Hun har opptrådt over hele det tidligere Sovjetunionen og en rekke europeiske land og har vunnet flere prestisjetunge musikalske konkurranser. Hun ba om å gjøre aliyah i 1975, men ble først gitt tillatelse til å forlate Sovjetunionen to år senere. "Jeg hadde til hensikt å immigrere til Israel,» sier hun. "Men da forespørselen min ble godkjent, kunne jeg ikke nekte min søsters gjentatte forespørsler om å bli med henne til New York, hvor hun nettopp hadde innvandret." Yablonskaya hadde sin første konsert på den berømte Carnegie Hall bare uker etter at hun flyttet til New York, og har gjort en strålende karriere i Vesten, skriver Israel Hayom. Yablonskaya ga ikke opp sitt ønske om å flytte til Israel, og for å oppfylle det holdt hun kontakt med tjenestemenn i Jewish Agency."Min drøm gikk i oppfyllelse," sier hun nå. "Vi føler det er vår moralske plikt å være sammen med vårt folk og bidra til styrking av Israel." Jewish Agencys formann Nathan Sharansky, selv innvandrer fra det tidlgere Sovjetunionen, der han i mange år var fengslet for sin politiske opposisjon mot kommunistdiktaturet, hyller Yablonskayas ankomst. "Jeg priser ankomsten av hver ny innvandrer til Israel, og jeg er spesielt glad for å motta Oxana og Dimitri, som uten tvil vil bidra til musikk og kultur i Israel," sier Sharansky. Her spiller hun Tchaikovsky Piano concerto N 1 part 1купить диван недорогокупить детский матрас украина

OxanaYablonskayaDen internasjonalt anerkjente pianisten Oxana Yablonskaya har flyttet til Israel og er offisielt blitt en israelsk statsborger. Hun gjorde aliyah med hjelp av Jewish Agency. Yablonskaya og ektemann Alexander, som kom til Israel fra Spania, hvor de har oppholdt seg nylig, ble mottatt av tjenestemenn fra Immigrant Absorption Ministry, skriver den israelske avisen Israel Hayom.

En måned tidligere valgte deres sønn, en verdenskjente cellisten og dirigenten, Dimitri, også å gjøre aliyah, den jødiske betengnelsen på jødisk tilbakevending fra diaspore. Den musikalske familien har planlagt sin første konsert i Jerusalem i dag.

Moskva-fødte Yablonskaya, 76, har arbeidet i Moskva Konservatorium siden tidlig på 1960-tallet. Hun har opptrådt over hele det tidligere Sovjetunionen og en rekke europeiske land og har vunnet flere prestisjetunge musikalske konkurranser. Hun ba om å gjøre aliyah i 1975, men ble først gitt tillatelse til å forlate Sovjetunionen to år senere.

“Jeg hadde til hensikt å immigrere til Israel,» sier hun. “Men da forespørselen min ble godkjent, kunne jeg ikke nekte min søsters gjentatte forespørsler om å bli med henne til New York, hvor hun nettopp hadde innvandret.” Yablonskaya hadde sin første konsert på den berømte Carnegie Hall bare uker etter at hun flyttet til New York, og har gjort en strålende karriere i Vesten, skriver Israel Hayom.

Yablonskaya ga ikke opp sitt ønske om å flytte til Israel, og for å oppfylle det holdt hun kontakt med tjenestemenn i Jewish Agency.”Min drøm gikk i oppfyllelse,” sier hun nå. “Vi føler det er vår moralske plikt å være sammen med vårt folk og bidra til styrking av Israel.”

Jewish Agencys formann Nathan Sharansky, selv innvandrer fra det tidlgere Sovjetunionen, der han i mange år var fengslet for sin politiske opposisjon mot kommunistdiktaturet, hyller Yablonskayas ankomst. “Jeg priser ankomsten av hver ny innvandrer til Israel, og jeg er spesielt glad for å motta Oxana og Dimitri, som uten tvil vil bidra til musikk og kultur i Israel,” sier Sharansky.

Her spiller hun Tchaikovsky Piano concerto N 1 part 1