Åtte israelske high school-elever fra Ilan Ramon Youth Physics Center ved Ben-Gurion University of the Negev (bilde) har vunnet de beste premiene i den internasjonale konkurransen "First Step to Nobel Prize in Physics". Rundt 80 nasjoner deltok i den årlige konkurransen, som arrangeres i Warszawa. Konkurrentene blir bedt om å sende inn deres forskning til det polske Academy of Sciences 'Institute of Physics, hvor et panel av internasjonalt anerkjente dommere vurderte resultatene. Førsteprisvinnerne får en månedslang forskningstur til Polen, en sjanse til å lage en presentasjon for ledende fysikere, og et sertifikat for deres kvalifikasjoner. Men det viktigste er at deres forskning blir publisert i et internasjonalt blad for fysikk, skriver Israel Hayom. To av de åtte israelske vinnerne fra Ilan Ramon Youth Physics Center tok førstepremien: Idan Fishman og Basel Abu Ganem, som begge gikk på samme high school i Beersheba. Fishmans forskning har tittelen "Water crystallization kinetics in porous media: treatment of the experimental results," og Abu Ganem's sin forskning har tittelen "Instability of the phase front in freezing porous media." Fem av de israelske studenter fikk andreplasser, og en israelsk student fikk en tredjepremie. "Dette er en imponerende prestasjon som setter Beersheba i forkant av internasjonal fysikk," sier Beersheba ordfører Ruvik Danilovich. The Ilan Ramon Youth Physics Center ved Ben-Gurion University er et regionalt senter som drives i fellesskap av Rashi Foundation, byen Beersheba, og Utdanningsdepartementet. Det gir studentene tilgang til laboratorier, noe av det mest avanserte astronomutstyret i Israel, og høyt nivå mentoring.ламинат цена киевмебель на заказ в киеве

Universitet_Israel_NegevÅtte israelske high school-elever fra Ilan Ramon Youth Physics Center ved Ben-Gurion University of the Negev (bilde) har vunnet de beste premiene i den internasjonale konkurransen “First Step to Nobel Prize in Physics”. Rundt 80 nasjoner deltok i den årlige konkurransen, som arrangeres i Warszawa. Konkurrentene blir bedt om å sende inn deres forskning til det polske Academy of Sciences ‘Institute of Physics, hvor et panel av internasjonalt anerkjente dommere vurderte resultatene.

Førsteprisvinnerne får en månedslang forskningstur til Polen, en sjanse til å lage en presentasjon for ledende fysikere, og et sertifikat for deres kvalifikasjoner. Men det viktigste er at deres forskning blir publisert i et internasjonalt blad for fysikk, skriver Israel Hayom.

To av de åtte israelske vinnerne fra Ilan Ramon Youth Physics Center tok førstepremien: Idan Fishman og Basel Abu Ganem, som begge gikk på samme high school i Beersheba. Fishmans forskning har tittelen “Water crystallization kinetics in porous media: treatment of the experimental results,” og Abu Ganem’s sin forskning har tittelen “Instability of the phase front in freezing porous media.” Fem av de israelske studenter fikk andreplasser, og en israelsk student fikk en tredjepremie.

“Dette er en imponerende prestasjon som setter Beersheba i forkant av internasjonal fysikk,” sier Beersheba ordfører Ruvik Danilovich.

The Ilan Ramon Youth Physics Center ved Ben-Gurion University er et regionalt senter som drives i fellesskap av Rashi Foundation, byen Beersheba, og Utdanningsdepartementet. Det gir studentene tilgang til laboratorier, noe av det mest avanserte astronomutstyret i Israel, og høyt nivå mentoring.