Israel er kjent for å hjelpe syke mennesker fra naboland, og har tatt seg av mange skadde syrere og syke palestinere fra Gaza. Under og etter konflikten i sommer har dusinvis av pasienter fra Gaza blitt brakt til sykehus i Israel, der ressursene og teknologi for avansert behandling og kompliserte operasjoner er vesentlig bedre. Og nå er også datteren til Hamas-lederen Ismail Haniyeh behandlet ved et israelsk sykehus. Hun ble innlagt på et israelsk sykehus for akutt medisinsk behandling tidligere denne måneden etter at hun led av komplikasjoner fra en rutinemessig prosedyre, forteller flere kilder til Israel Hayom. Ismail Haniyehs datters ukelange opphold på et sykehus i Tel Aviv - som israelske og palestinske tjenestemenn avslo å bekrefte eller avkrefte overfor den israelske avisen - viser at humanitær koordinering mellom sidene fortsetter etter at Gaza kampene endte i slutten av august, skriver avisen. Haniyeh, som har 13 barn, er leder av den islamistiske terroristgruppen i Gaza og en av de mest sentrale personene i terroristorganisasjonen. To kilder - en palestinske og den andre en utenlandsk diplomat med kjennskap til saken - nektet å navngi datteren og, av respekt for hennes privatliv og ba om at detaljer om hennes tilstand ikke blir publisert, skriver Israel Hayom. Som mange Hamas-tjenestemenn oppholdt også Haniyeh seg i en underjordisk bunkers direkte under det største sykehuset på Gaza under den sju uker lange Operation Protective Edge. Haniyehs hjem i den nordlige delen av Gazastripen ble ødelagt i et israelsk luftangrep. En israelsk tjenestemann sier til Israel Hayom at han ikke kan diskutere konkrete medisinske innleggelser fra Gaza. Men han sier at Israel ofte får forespørsel fra palestinske leger om å ta seg av pasienter for øyeblikkelig behandling, og at det blir gjort dersom behovet er tilstrekkelig dokumentert. I november i fjor ble et av terrorlederens barnebarn (bilde) behandlet i et israelsk sykehus, mens hans svigermor søkte behandling i et sykehus i Jerusalem i juni.euro-house.com.ua/кухни киев

Ismail_Haniyeh2Israel er kjent for å hjelpe syke mennesker fra naboland, og har tatt seg av mange skadde syrere og syke palestinere fra Gaza. Under og etter konflikten i sommer har dusinvis av pasienter fra Gaza blitt brakt til sykehus i Israel, der ressursene og teknologi for avansert behandling og kompliserte operasjoner er vesentlig bedre. Og nå er også datteren til Hamas-lederen Ismail Haniyeh behandlet ved et israelsk sykehus.

Hun ble innlagt på et israelsk sykehus for akutt medisinsk behandling tidligere denne måneden etter at hun led av komplikasjoner fra en rutinemessig prosedyre, forteller flere kilder til Israel Hayom.

Ismail Haniyehs datters ukelange opphold på et sykehus i Tel Aviv – som israelske og palestinske tjenestemenn avslo å bekrefte eller avkrefte overfor den israelske avisen – viser at humanitær koordinering mellom sidene fortsetter etter at Gaza kampene endte i slutten av august, skriver avisen.

Haniyeh, som har 13 barn, er leder av den islamistiske terroristgruppen i Gaza og en av de mest sentrale personene i terroristorganisasjonen.

To kilder – en palestinske og den andre en utenlandsk diplomat med kjennskap til saken – nektet å navngi datteren og, av respekt for hennes privatliv og ba om at detaljer om hennes tilstand ikke blir publisert, skriver Israel Hayom.

Som mange Hamas-tjenestemenn oppholdt også Haniyeh seg i en underjordisk bunkers direkte under det største sykehuset på Gaza under den sju uker lange Operation Protective Edge. Haniyehs hjem i den nordlige delen av Gazastripen ble ødelagt i et israelsk luftangrep.

En israelsk tjenestemann sier til Israel Hayom at han ikke kan diskutere konkrete medisinske innleggelser fra Gaza. Men han sier at Israel ofte får forespørsel fra palestinske leger om å ta seg av pasienter for øyeblikkelig behandling, og at det blir gjort dersom behovet er tilstrekkelig dokumentert. I november i fjor ble et av terrorlederens barnebarn (bilde) behandlet i et israelsk sykehus, mens hans svigermor søkte behandling i et sykehus i Jerusalem i juni.