Søndag undertegnet Israel en intensjonsavtale med et egyptisk konsern når det gjelder privat forbruk i Egypt, der Israel skal levere gass fra gassfeltet Tamar i størrelsesorden 2,5 milliarder kubikkmeter gass over en periode på syv år, skriver Norge Idag. Intensjonsavtalen med Dolphinus Holdings blir anslått til å dreie seg omkring 500-700 millioner dollar på årsbasis, ifølge den venstreradikale avisen Ha'aretz finansbilag. Den israelske finansavisen Globes understreker imidlertid at avtalen inneholder en klausul om at Israel kan kutte leveransene på kort varsel. Grunnet denne ordningen har ikke det egyptiske foretaket bundet seg til å kjøpe et minimumsbeløp, mens gassfeltet Tamar har sagt seg enige om å forsyne minst 5 milliarder kubikkmeter over en periode på tre år, skriver Norge Idag. Gassen kommer til å bli overført via Israels naturgassrørledning og videre via East Mediterranean Gas Companys rørledning, som ble skadet av den foregående egyptiske regjeringen i Sinai, samt av muslimske terrorgrupperinger i Sinai i løpet av de seneste årene. Frem til 2012 hadde Israel en avtale med Egypt om å kjøpe gass over en 20-års periode, men etter at gass ble oppdaget på israelsk sokkel har ikke Israel vært avhengig av gass utenfra. Tidlig i september inngikk Israel en avtale om leveranse av gass til Jordan til en verdi av 15 milliarder dollar over en periode på 15 år.  germanhouse.com.ua/мебель под заказ киев

olje_Israel-150x150Søndag undertegnet Israel en intensjonsavtale med et egyptisk konsern når det gjelder privat forbruk i Egypt, der Israel skal levere gass fra gassfeltet Tamar i størrelsesorden 2,5 milliarder kubikkmeter gass over en periode på syv år, skriver Norge Idag. Intensjonsavtalen med Dolphinus Holdings blir anslått til å dreie seg omkring 500-700 millioner dollar på årsbasis, ifølge den venstreradikale avisen Ha’aretz finansbilag.

Den israelske finansavisen Globes understreker imidlertid at avtalen inneholder en klausul om at Israel kan kutte leveransene på kort varsel. Grunnet denne ordningen har ikke det egyptiske foretaket bundet seg til å kjøpe et minimumsbeløp, mens gassfeltet Tamar har sagt seg enige om å forsyne minst 5 milliarder kubikkmeter over en periode på tre år, skriver Norge Idag.

Gassen kommer til å bli overført via Israels naturgassrørledning og videre via East Mediterranean Gas Companys rørledning, som ble skadet av den foregående egyptiske regjeringen i Sinai, samt av muslimske terrorgrupperinger i Sinai i løpet av de seneste årene.

Frem til 2012 hadde Israel en avtale med Egypt om å kjøpe gass over en 20-års periode, men etter at gass ble oppdaget på israelsk sokkel har ikke Israel vært avhengig av gass utenfra. Tidlig i september inngikk Israel en avtale om leveranse av gass til Jordan til en verdi av 15 milliarder dollar over en periode på 15 år.