Den israelske regjeringen har godkjent en storstilt privatiseringsplan som omfatter å selge eierandeler i det israelske elektrisitetsselskapet, vannleverandører, jernbane, post og forsvarentreprenørselskaper. Inntektene skal brukes til å betale ned statsgjeld. Bare miljøvernminister Amir Peretz stemte imot. Planene går ut på å utstede minoritetandeler på opp til 49 prosent i statseide selskaper på Tel Aviv Stock Exchange i løpet av de neste tre årene Finansdepartementet mener det vil føre til en omsetning på 15 milliarder shekel eller 4,1 milliarder dollar, skriver Israel Hayom. "Dette er et nytt skritt i å stoppe politisering av statlige selskaper og redusere korrupsjon i selskapene. Dette er en virkelig revolusjon i å gjøre dem mer vellykket og uavhengige," sier finanminister Yair Lapid. I 2015 vil Israel søke å selge en minoritetsandel i Israel Natural Gas Lines og statens postbedrift og privatisere Israel Military Industries, havnen i Ashdod, og flere mindre selskaper, med inntekter forventes på 4 milliarder shekel, skriver Israel Hayom. I 2016 vil regjeringen etter planen følge opp med havnen i Haifa og Israel Aerospace Industries, som vil bringe inn inntekter på 5 milliarder shekel eller 1.4 milliarder dollar. I 2017 er det forsvarsbedriften Rafael og Israel Electric Corporation som står for tur til å bli privatisert. Finansdepartementet sier at noen selskaper, som for eksempel Israel Aerospace Industries, Israel Electric Corp, Israel Railways, vannleverandør Mekorot, Israel Post og Rafael, vil bli solgt gjennom Tel Aviv Stock Exchange mens andre - havnene og Israel Military Industries - vil bli solgt på en gang eller i etapper i et privat salg. Da Netanyahu var finansminister for rundt ti år siden gjorde han privatisering til en viktig del av Israels politikk i en overgang fra en foreldet sosialistisk politikk til en mer markedsstyrt økonomisk politikk og solgte blant annet banker, flyselskapet El Al og teleselskapet Bezeq. Nå roser Netanyahu Lapids initiativ og kaller det "en historisk begivenhet, og den viktigste reformen i 2015 budsjettet og i de siste årene."мебель для кухнишкафы купе в прихожую

LapidDen israelske regjeringen har godkjent en storstilt privatiseringsplan som omfatter å selge eierandeler i det israelske elektrisitetsselskapet, vannleverandører, jernbane, post og forsvarentreprenørselskaper. Inntektene skal brukes til å betale ned statsgjeld. Bare miljøvernminister Amir Peretz stemte imot. Planene går ut på å utstede minoritetandeler på opp til 49 prosent i statseide selskaper på Tel Aviv Stock Exchange i løpet av de neste tre årene

Finansdepartementet mener det vil føre til en omsetning på 15 milliarder shekel eller 4,1 milliarder dollar, skriver Israel Hayom.

“Dette er et nytt skritt i å stoppe politisering av statlige selskaper og redusere korrupsjon i selskapene. Dette er en virkelig revolusjon i å gjøre dem mer vellykket og uavhengige,” sier finanminister Yair Lapid.

I 2015 vil Israel søke å selge en minoritetsandel i Israel Natural Gas Lines og statens postbedrift og privatisere Israel Military Industries, havnen i Ashdod, og flere mindre selskaper, med inntekter forventes på 4 milliarder shekel, skriver Israel Hayom.

I 2016 vil regjeringen etter planen følge opp med havnen i Haifa og
Israel Aerospace Industries, som vil bringe inn inntekter på 5 milliarder shekel eller 1.4 milliarder dollar. I 2017 er det forsvarsbedriften Rafael og Israel Electric Corporation som står for tur til å bli privatisert.

Finansdepartementet sier at noen selskaper, som for eksempel Israel Aerospace Industries, Israel Electric Corp, Israel Railways, vannleverandør Mekorot, Israel Post og Rafael, vil bli solgt gjennom Tel Aviv Stock Exchange mens andre – havnene og Israel Military Industries – vil bli solgt på en gang eller i etapper i et privat salg.

Da Netanyahu var finansminister for rundt ti år siden gjorde han privatisering til en viktig del av Israels politikk i en overgang fra en foreldet sosialistisk politikk til en mer markedsstyrt økonomisk politikk og solgte blant annet banker, flyselskapet El Al og teleselskapet Bezeq.

Nå roser Netanyahu Lapids initiativ og kaller det “en historisk begivenhet, og den viktigste reformen i 2015 budsjettet og i de siste årene.”