Aksjer i det israelske bioteknologiselskapet Protalix gjordes nylig et byks oppover etter en reportasje om at teknologien utviklet av selskapet kan brukes til å utvikle en Ebola-behandling lik den eksperimentelle narkotika ZMapp, som har vist lovende resultater i nyere studier. Det var Israels Channel 2 TV som gjennom en reportasje fra Protalix sitt anlegg i det nordlige Israel fikk optimismen til å blomstre. Dette anlegget er det eneste stedet i verden med teknologi til å masseprodusere en medisin som ZMapp, som bruker antistoffer fra tobakksplanter, skriver Ynet News. Protalix sine aksjer steg 10 prosent til 10,07 shekel tidlig søndag ettermiddag etter å ha steget så mye som 18 prosent tidligere. Selskapets administrerende direktør sier til Reuters at mens fremtidig samarbeid med produsenten av ZMapp er mulig, er det fortsatt rent teoretisk. To amerikanske hjelpearbeidere som ble smittet av Ebola i Liberia er restituert etter å ha mottatt ZMapp, men legene kan ikke med sikkerhet si at det skyldtes stoffet. Forskere rapportert i forrige måned om et eksperiment på apekatter der alle 18 av en gruppe infisert med det dødelige viruset ble restituert etter å ha blitt behandlet med ZMapp. En liberisk lege med sykdommen døde imidlertid til tross for å være gitt stoffet. I Channel 2-rapporten sier en ledende forsker ved Protalix at selskapet har produksjonskapasitet som overstiger sine behov, og har tilbudt seg å produsere store mengder av Ebola-stoffet for San Diego-firmaet Mapp Biopharmaceutical Inc på relativt kort tid. Ifølge Verdens helseorganisasjon har Ebola-utbruddet i Vest-Afrika drept mer enn 2000 mennesker og smittet mer enn 4.000 siden utbruddet startet i Guinea i mars. Viruset dreper omtrent halvparten av dem som kommer i kontakt med det.кухни на заказ киевшкафы купе

ProtalixAksjer i det israelske bioteknologiselskapet Protalix gjordes nylig et byks oppover etter en reportasje om at teknologien utviklet av selskapet kan brukes til å utvikle en Ebola-behandling lik den eksperimentelle narkotika ZMapp, som har vist lovende resultater i nyere studier. Det var
Israels Channel 2 TV som gjennom en reportasje fra Protalix sitt anlegg i det nordlige Israel fikk optimismen til å blomstre.

Dette anlegget er det eneste stedet i verden med teknologi til å masseprodusere en medisin som ZMapp, som bruker antistoffer fra tobakksplanter, skriver Ynet News.

Protalix sine aksjer steg 10 prosent til 10,07 shekel tidlig søndag ettermiddag etter å ha steget så mye som 18 prosent tidligere. Selskapets administrerende direktør sier til Reuters at mens fremtidig samarbeid med produsenten av ZMapp er mulig, er det fortsatt rent teoretisk.

To amerikanske hjelpearbeidere som ble smittet av Ebola i Liberia er restituert etter å ha mottatt ZMapp, men legene kan ikke med sikkerhet si at det skyldtes stoffet. Forskere rapportert i forrige måned om et eksperiment på apekatter der alle 18 av en gruppe infisert med det dødelige viruset ble restituert etter å ha blitt behandlet med ZMapp. En liberisk lege med sykdommen døde imidlertid til tross for å være gitt stoffet.

I Channel 2-rapporten sier en ledende forsker ved Protalix at selskapet har produksjonskapasitet som overstiger sine behov, og har tilbudt seg å produsere store mengder av Ebola-stoffet for San Diego-firmaet Mapp Biopharmaceutical Inc på relativt kort tid.

Ifølge Verdens helseorganisasjon har Ebola-utbruddet i Vest-Afrika drept mer enn 2000 mennesker og smittet mer enn 4.000 siden utbruddet startet i Guinea i mars. Viruset dreper omtrent halvparten av dem som kommer i kontakt med det.