Den israelske finansministeren Yair Lapid presenterte søndag målene for Israels statsbudsjett for 2015. "Dette er et sosialt budsjett som gir ressurser for å bedre utdanning, helse og velferd, og alt som berører livene til israelerne," sa han under en pressekonferanse, der den israelske avisen Ynet News var til stede. Lapid og statsminister Netanyahu har vært på kant over budsjett, men ble til slutt enige. Netanyahu og forsvarsminister Moshe Ya'alon har kjempet for et stort løft i forsvarsutgiftene og ble møtt med hard motstand fra Lapid, som nektet å øke skattene og foretrakk å øke underskuddet. "Hvis det siste budsjettet var et krisebudsjett, er det nåværende budsjettet et budsjett for håp og løfter. De sosiale budsjettene vil øke med milliarder av shekel,” sa Lapid under pressekonferansen søndag. Ved siden av en betydelig injeksjon til forsvarsbudsjettet vil regjeringen øke Helsedepartementets budsjett med 2,8 milliarder shekel, Utdanningsdepartementets budsjett med 1,8 milliarder shekel, og budsjettet for nasjonal sikkerhet med én milliard shekel. Regjeringen vil også øke bistandspakken for overlevende etter Holocaust med én milliard shekel. Det israelske Arbeiderpartiet, som i dag leder opposisjonen, kritiserer budsjettet. ”Lapid har lovet publikum stort sett alt. Det er fint å se at han fortsatt synes å tro på seg selv, selv om det offentlige lenge har mistet sin tro på ham, " er deres kommentar. Lapid understreket at han vil holde fast ved sitt løfte om å ikke øke skattene. «Det er ikke hemmelig at vi ble presset for å øke skattene, men vi bestemte å gå imot det. Den siste tingen økonomien trenger på denne tiden er ytterligere skatteøkninger. Vår jobb er å presse økonomien fremover. I stedet for å øke skattene vil vi finansiere gjennom andre kilder, som det jødiske nasjonalfondet, " sa han. ”Finansdepartementet vil samle inn mer fra naturressurser, bedre skatteinnkreving, og fortsette krigen mot det svarte markedet. Budsjettet har en enestående vekt på små og mellomstore bedrifter, som over hele verden er vekstmotoren i økonomien,” la han til.заказать кухнюшкаф купе на заказ

LapidDen israelske finansministeren Yair Lapid presenterte søndag målene for Israels statsbudsjett for 2015. “Dette er et sosialt budsjett som gir ressurser for å bedre utdanning, helse og velferd, og alt som berører livene til israelerne,” sa han under en pressekonferanse, der den israelske avisen Ynet News var til stede. Lapid og statsminister Netanyahu har vært på kant over budsjett, men ble til slutt enige.

Netanyahu og forsvarsminister Moshe Ya’alon har kjempet for et stort løft i forsvarsutgiftene og ble møtt med hard motstand fra Lapid, som nektet å øke skattene og foretrakk å øke underskuddet. “Hvis det siste budsjettet var et krisebudsjett, er det nåværende budsjettet et budsjett for håp og løfter. De sosiale budsjettene vil øke med milliarder av shekel,” sa Lapid under pressekonferansen søndag.

Ved siden av en betydelig injeksjon til forsvarsbudsjettet vil regjeringen øke Helsedepartementets budsjett med 2,8 milliarder shekel, Utdanningsdepartementets budsjett med 1,8 milliarder shekel, og budsjettet for nasjonal sikkerhet med én milliard shekel. Regjeringen vil også øke bistandspakken for overlevende etter Holocaust med én milliard shekel.

Det israelske Arbeiderpartiet, som i dag leder opposisjonen, kritiserer budsjettet. ”Lapid har lovet publikum stort sett alt. Det er fint å se at han fortsatt synes å tro på seg selv, selv om det offentlige lenge har mistet sin tro på ham, ” er deres kommentar.

Lapid understreket at han vil holde fast ved sitt løfte om å ikke øke skattene. «Det er ikke hemmelig at vi ble presset for å øke skattene, men vi bestemte å gå imot det. Den siste tingen økonomien trenger på denne tiden er ytterligere skatteøkninger. Vår jobb er å presse økonomien fremover. I stedet for å øke skattene vil vi finansiere gjennom andre kilder, som det jødiske nasjonalfondet, ” sa han.

”Finansdepartementet vil samle inn mer fra naturressurser, bedre skatteinnkreving, og fortsette krigen mot det svarte markedet. Budsjettet har en enestående vekt på små og mellomstore bedrifter, som over hele verden er vekstmotoren i økonomien,” la han til.