Den israelske forsvarsministeren Moshe Ya'alon besøkte onsdag den israelske paviljongen på Aserbajdsjan International Defence Industry Exhibition, skriver forretningsbladet Globes.  15 israelske forsvarsselskaper deltar i Aserbajdsjan International Defence Industry Exhibition (ADEX) som blir arrangert for første gang. Den israelske forsvarsministeren besøkte Aserbajdsjan for å innvie den israelske paviljongen på messen. Israelske selskaper med utstillinger på ADEX inkluderer Aeronautics, Elbit Systems Ltd, Rafael Advanced Defense Systems Ltd, Israel Aerospace Industries Ltd (IAI), og Israel Military Industries Ltd (IMI). Israel og Aserbajdsjan samarbeider om våpensystemer. Et samarbeid som har hatt en lav profil. Aserbajdsjans geografiske plassering gjør samarbeidet sensitivt i regionen der landet er plassert med grense til Iran. Det internasjonale magasinet "Janes Defense Weekly" rapporterte nylig at Aserbajdsjan har kjøpt 12 krigsskip fra et israelsk skipsverft. Aeronautics, som arbeider hovedsakelig med ubemannede fly, er også svært aktiv i Aserbajdsjan, og produserer selv noen av sine produkter i en fabrikk det eier der. Aeronautics president Amos Matan er ventet å delta på utstillingen for å presentere selskapets Orbiter mini-UAV-systemer og produkter laget av Aeronautics datterselskap RT, som utvikler og produserer ballongsystemer som brukes til observasjon og etterretning, for potensielle kunder fra hele verden. Elbit Systems vil vise sine luft- og landprodukter på utstillingen. For israelske forsvarsselskaper, hvorav mange har blitt møtt i lang tid med krympende markeder på grunn av budsjettkutt og intens konkurranse, er Aserbajdsjan regnes som et marked med godt forretningspotensial, skriver Globes. "Det er et voksende marked, spesielt på grunn av det faktum at landet har budsjettert betydelige mengder penger for en militær oppbygging og innkjøp av diverse ammunisjoner og ulike forsvarssystemer. For de israelske selskapene utgjør det også en bro mellom øst og vest, og det er ingen tvil om at det er interessant fra mange perspektiver," sier en kilde i ett av selskapene til den israelske avisen. I Baku, Aserbajdsjans hovedstad, møtte Ya'alon med Aserbajdsjan president Ilham Aliyev. De diskuterte problemstillinger definert som "regionale og strategiske." Ya'alon hadde også møte med utenriksminister Elmar Mammadyarov og forsvarsminister Zakir Hasanov, og med jødiske samfunnsledere i landet.nobiliaшкафы купе киев

Fly_droneDen israelske forsvarsministeren Moshe Ya’alon besøkte onsdag den israelske paviljongen på Aserbajdsjan International Defence Industry Exhibition, skriver forretningsbladet Globes.  15 israelske forsvarsselskaper deltar i Aserbajdsjan International Defence Industry Exhibition (ADEX) som blir arrangert for første gang. Den israelske forsvarsministeren besøkte Aserbajdsjan for å innvie den israelske paviljongen på messen.

Israelske selskaper med utstillinger på ADEX inkluderer Aeronautics, Elbit Systems Ltd, Rafael Advanced Defense Systems Ltd, Israel Aerospace Industries Ltd (IAI), og Israel Military Industries Ltd (IMI). Israel og Aserbajdsjan samarbeider om våpensystemer. Et samarbeid som har hatt en lav profil. Aserbajdsjans geografiske plassering gjør samarbeidet sensitivt i regionen der landet er plassert med grense til Iran.

Det internasjonale magasinet “Janes Defense Weekly” rapporterte nylig at Aserbajdsjan har kjøpt 12 krigsskip fra et israelsk skipsverft. Aeronautics, som arbeider hovedsakelig med ubemannede fly, er også svært aktiv i Aserbajdsjan, og produserer selv noen av sine produkter i en fabrikk det eier der.

Aeronautics president Amos Matan er ventet å delta på utstillingen for å presentere selskapets Orbiter mini-UAV-systemer og produkter laget av Aeronautics datterselskap RT, som utvikler og produserer ballongsystemer som brukes til observasjon og etterretning, for potensielle kunder fra hele verden. Elbit Systems vil vise sine luft- og landprodukter på utstillingen.

For israelske forsvarsselskaper, hvorav mange har blitt møtt i lang tid med krympende markeder på grunn av budsjettkutt og intens konkurranse, er Aserbajdsjan regnes som et marked med godt forretningspotensial, skriver Globes.

“Det er et voksende marked, spesielt på grunn av det faktum at landet har budsjettert betydelige mengder penger for en militær oppbygging og innkjøp av diverse ammunisjoner og ulike forsvarssystemer. For de israelske selskapene utgjør det også en bro mellom øst og vest, og det er ingen tvil om at det er interessant fra mange perspektiver,” sier en kilde i ett av selskapene til den israelske avisen.

I Baku, Aserbajdsjans hovedstad, møtte Ya’alon med Aserbajdsjan president Ilham Aliyev. De diskuterte problemstillinger definert som “regionale og strategiske.” Ya’alon hadde også møte med utenriksminister Elmar Mammadyarov og forsvarsminister Zakir Hasanov, og med jødiske samfunnsledere i landet.