Under sitt besøk til Israel forrige uke uttalte utenriksminister Børge Brende til en norsk avis at Israel burde investere mer på Vestbredden for å bedre økonomien for palestinerne. Men når israelske firmaer etablerer seg på Vestbredden og skaper arbeidsplasser for palestinere, vanker det likevel kritikk. Denne uken arrangerer Israels fiender i Norge en aksjon mot det israelske selskapet SodaStream. Bak aksjonen står blant annet Norsk Folkehjelp, Fagforbundet og Palestinakomiteen.  Selskapets brusmaskiner selges i Norge i butikker som Elkjøp, Lefdal, Jernia, Siba, Staples og Expert, og nå oppfordrer organisasjonen Med Israel for Fred til en motaksjon. MIFF oppfordrer alle Israel-venner til å spandere noen kroner på det spennende israelske produktet, og bruke denne uken til å kjøpe Soda Stream. Oppfordringen formuleres i to punkter på MIFF sin hjemmeside: 1.. Gå til de nærmeste Elkjøp, Lefdal, Jernia, Siba, Staples og Expert-butikker og takk dem dersom de selger SodaStream.Vis at mange vil la det boble for miljøet og fredelig sameksistens! Hvis du ikke finner SodaStream i hyllene, så spør etter det! 2. Kjøp mest mulig SodaStream-produkter denne uken og resten av måneden! Her finner du oversikt over salgssteder. Husk at julen nærmer seg, kjøp brusmaskin fra SodaStream som gave allerede nå i september! Springer du til nærmeste butikk og kjøper den israelske brusautomaten denne uken følger du i fotsporene til den canadiske arbeidsministeren, som tidligere i år, da den kjente amerikanske skuespillerinnen Scarlett Johansson fikk kritikk etter at hun valgte å trekke seg om ambassadør for hjelpeorganisasjonen Oxfam fremfor å avslutte sine reklameoppdrag for SodaStream, skyndte seg til nærmeste butikk for å kjøpe produktet. Boikottaksjonene mot israelske firmaer som gir jobber til palestinere fører til økt arbeidsledighet, og dermed økt misnøye og frustrasjoner blant palestinerne. Mange palestinere er derfor negative til slike boikottaksjoner. I mars sendte NRK Alltid Nyheter en reportasje av Cecilia Uddén, en av Sveriges Radio mest erfarne utenrikskorrespondenter. Den svenske journalisten snakket med flere palestinere som frykter å miste sine jobber dersom europeere boikotter varer produsert i bosetninger. Uddén rapporterte fra SodaStream-fabrikken som ligger øst for Jerusalem (bilde), hvor flere arbeidere sier de er imot boikotten. Hun besøkte også en israelsk bosetning i Jordan-dalen, hvor det produseres urter til salg i Europa. «Dersom dere europeere boikotter urtene fra denne bosetningen, mister jeg jobben min», sier en palestinsk kvinne. Generelt vil nok en boikott av israelske og jødiske produkter føre til en god del problemer også for boikotterne. Brother Rashid er en karismatisk og populær marokkanske kristne TV predikant. I denne talen setter han boikott-tilhengerne i den arabiske verden på plass med fata og bitende ironi.кухни нольтешкафы-купе на заказ киев

SodaStream-150x150Under sitt besøk til Israel forrige uke uttalte utenriksminister Børge Brende til en norsk avis at Israel burde investere mer på Vestbredden for å bedre økonomien for palestinerne. Men når israelske firmaer etablerer seg på Vestbredden og skaper arbeidsplasser for palestinere, vanker det likevel kritikk. Denne uken arrangerer Israels fiender i Norge en aksjon mot det israelske selskapet SodaStream.

Bak aksjonen står blant annet Norsk Folkehjelp, Fagforbundet og Palestinakomiteen.  Selskapets brusmaskiner selges i Norge i butikker som Elkjøp, Lefdal, Jernia, Siba, Staples og Expert, og nå oppfordrer organisasjonen Med Israel for Fred til en motaksjon. MIFF oppfordrer alle Israel-venner til å spandere noen kroner på det spennende israelske produktet, og bruke denne uken til å kjøpe Soda Stream.

Oppfordringen formuleres i to punkter på MIFF sin hjemmeside:

1.. Gå til de nærmeste Elkjøp, Lefdal, Jernia, Siba, Staples og Expert-butikker og takk dem dersom de selger SodaStream.Vis at mange vil la det boble for miljøet og fredelig sameksistens! Hvis du ikke finner SodaStream i hyllene, så spør etter det!

2. Kjøp mest mulig SodaStream-produkter denne uken og resten av måneden! Her finner du oversikt over salgssteder. Husk at julen nærmer seg, kjøp brusmaskin fra SodaStream som gave allerede nå i september!

Springer du til nærmeste butikk og kjøper den israelske brusautomaten denne uken følger du i fotsporene til den canadiske arbeidsministeren, som tidligere i år, da den kjente amerikanske skuespillerinnen Scarlett Johansson fikk kritikk etter at hun valgte å trekke seg om ambassadør for hjelpeorganisasjonen Oxfam fremfor å avslutte sine reklameoppdrag for SodaStream, skyndte seg til nærmeste butikk for å kjøpe produktet.

Boikottaksjonene mot israelske firmaer som gir jobber til palestinere fører til økt arbeidsledighet, og dermed økt misnøye og frustrasjoner blant palestinerne. Mange palestinere er derfor negative til slike boikottaksjoner. I mars sendte NRK Alltid Nyheter en reportasje av Cecilia Uddén, en av Sveriges Radio mest erfarne utenrikskorrespondenter. Den svenske journalisten snakket med flere palestinere som frykter å miste sine jobber dersom europeere boikotter varer produsert i bosetninger.

Uddén rapporterte fra SodaStream-fabrikken som ligger øst for Jerusalem (bilde), hvor flere arbeidere sier de er imot boikotten. Hun besøkte også en israelsk bosetning i Jordan-dalen, hvor det produseres urter til salg i Europa. «Dersom dere europeere boikotter urtene fra denne bosetningen, mister jeg jobben min», sier en palestinsk kvinne.

Generelt vil nok en boikott av israelske og jødiske produkter føre til en god del problemer også for boikotterne. Brother Rashid er en karismatisk og populær marokkanske kristne TV predikant. I denne talen setter han boikott-tilhengerne i den arabiske verden på plass med fata og bitende ironi.