Det nederlandske pensjonsfondet ABP, verdens tredje største, avviste torsdag oppfordringene fra anti- israelske aktivister, inkludert Sør-Afrikas Desmond Tutu, om å selge seg ned i tre israelske banker de anklager for økonomisk å hjelpe okkupasjonen av palestinske områder., skriver Ynet News. I et brev til fondets styre hevdet aktivistene at investeringene bidro til utvidelse av israelske bosettinger på palestinske områder. Aktivister fra kampanjegruppen Avaaz hadde oppfordret ABP, det nederlandske offentlige ansattes pensjonsfond, til å selge seg ned i Bank Hapoalim, Bank Leumi og Mizrahi Tefahot Bank, der det har eierandeler på til sammen rundt 51 millioner euro. ABP offentliggjorde torsdag styrets beslutning om ikke å endre sin etiske investeringspolitikk, som bare forbyr investeringer i selskaper som bryter FNs Global Compact, en internasjonal etisk investeringsmålestokk, samt selskaper som produserer klasebomber eller landminer, skriver den israelske avisen. Pensjonskassen, som hadde 309 milliarder euro i eiendeler investert over hele verden på slutten av 2013 og som har nesten tre millioner medlemmer i Nederland, sier det også har mottatt brev fra aktivister som oppfordret den til å beholde investeringene i de tre bankene. "Fondet tar alle signaler på alvor og forstår uroen og følelser som er forårsaket av konflikten i Gaza," sier styret i en pressemelding, der det også opplyses om at pensjonskassens styre har ført samtaler både med motstandere og tilhengere av investeringene i de israelske bankene. ”Selv om FN har kritisert Israelske bosettinger i palestinske områder, har ikke organisasjonen anklaget israelske banker for å bryte folkeretten,” sier ABPs talskvinne Jos van Dijk.www.mebel-stars.kiev.ua/шкаф купе под заказ

ABFDet nederlandske pensjonsfondet ABP, verdens tredje største, avviste torsdag oppfordringene fra anti- israelske aktivister, inkludert Sør-Afrikas Desmond Tutu, om å selge seg ned i tre israelske banker de anklager for økonomisk å hjelpe okkupasjonen av palestinske områder., skriver Ynet News. I et brev til fondets styre hevdet aktivistene at investeringene bidro til utvidelse av israelske bosettinger på palestinske områder.

Aktivister fra kampanjegruppen Avaaz hadde oppfordret ABP, det nederlandske offentlige ansattes pensjonsfond, til å selge seg ned i Bank Hapoalim, Bank Leumi og Mizrahi Tefahot Bank, der det har eierandeler på til sammen rundt 51 millioner euro.

ABP offentliggjorde torsdag styrets beslutning om ikke å endre sin etiske investeringspolitikk, som bare forbyr investeringer i selskaper som bryter FNs Global Compact, en internasjonal etisk investeringsmålestokk, samt selskaper som produserer klasebomber eller landminer, skriver den israelske avisen.

Pensjonskassen, som hadde 309 milliarder euro i eiendeler investert over hele verden på slutten av 2013 og som har nesten tre millioner medlemmer i Nederland, sier det også har mottatt brev fra aktivister som oppfordret den til å beholde investeringene i de tre bankene.

“Fondet tar alle signaler på alvor og forstår uroen og følelser som er forårsaket av konflikten i Gaza,” sier styret i en pressemelding, der det også opplyses om at pensjonskassens styre har ført samtaler både med motstandere og tilhengere av investeringene i de israelske bankene. ”Selv om FN har kritisert Israelske bosettinger i palestinske områder, har ikke organisasjonen anklaget israelske banker for å bryte folkeretten,” sier ABPs talskvinne Jos van Dijk.