Turismen til Israel har vist en nedgang etter at konflikten mot Hamas ble trappet opp og raketter sendt mot Israel. Likevel kommer mange turister fortsatt til landet. Det israelske nettmagasinet Israel21c har ønsket å finne ut hvorfor enkelte turister trekker seg fra planlagte reiser på grunn av en risiko for å bli truffet av raketter som er langt lavere enn risikoen for å bli truffet av en bil, mens andre ikke har noen betenkeligheter med å besøke Israel. Israel21c har snakket med utlendinger som er ankommet Israel midt under Gaza-aksjonen. "Krigen bare styrket min beslutning om å være her," sier Annika Hernroth-Rothstein som treffes på en feriebolig nær stranden i Tel Aviv. Hernroth-Rothstein, en politisk konsulent og spaltist fra Sverige, ble ikke avskrekket av raketter mot Tel Aviv i begynnelsen av juli da hun tok sine to små sønner til Israel for en ukes lang tur, skriver nettmagasinet. "I begynnelsen var det skremmende å høre sirener og måtte få mine barn til det nærliggende bomberommet uten å skremme dem under prosessen," sier Rothstein . "Men da vi ble vant til det var det en samlende opplevelse å møte israelere i samme situasjon." Med så store anti-israelske og anti-semittiske følelser som det er i Sverige er Israel faktisk avslappende for meg. Og mine gutter følte seg plutselig trygge på en morsom måte," legger hun til. Så snart hun og hennes barn kom tilbake til Sverige planla Hernroth-Rothstein sin neste Israel-tur. Flyvningen hun hadde bestilt ble avlyst som følge av et to-dagers forbud av mange internasjonale flyselskaper etter at en Hamas rakett landet nær Ben-Gurion Airport, så hun måtte finne en alternativ reiserute ved hjelp av togturer og lange ventetider på ulike flyplasser. Men til Israel kom den standheftige svensken. "Kjære, jeg er hooooome," vitset hun på Facebook ved ankomsten - bare timer før en Red Alert sendte henne inn i nærmeste bomberom. Krigen stanset heller ikke reiseplanen for New York-borger Vivian Lazar. "Dersom jeg avlyste en tur på grunn av terrorangrepene fra Hamas, ville jeg være med på å gi dem seieren de ønsker," sier hun til Israel21c. Lazar er direktør for HaZamir: The International Jewish High School Choir, grunnlagt av hennes mann, dirigent Matthew Lazar, som en del av hans Zamir Choral Foundation, som fremmer jødisk identitet og samhold gjennom musikk. Hun besøker vanligvis Israel flere ganger i året, hovedsakelig for det formål å etablere og koordinere israelske grener av det internasjonale koret. Hennes fjerde tur i 2014 var planlagt for denne måneden og inkluderte et bryllup, komme sammen med venner og slektninger, og å få i litt sol langs Middelhavet. Men nå ønsker Lazar å inkludere et besøk til den sydlige delen av Israel, som er utsatt for de kontinuerlige rakettangrepene fra terroristene.  ”Jeg ønsker å se med egne øyne hvordan folk klarer å leve med de daglige rakettangrepene. Min mann og jeg bor ikke i Israel og er svært oppmerksom på at våre barn ikke er i frontlinjen. Det minste vi kan gjøre under vanskelige tider er å gå i gatene og vise vår støtte til vårt hjemland,” sier hun. Helen Pearson Freedman, en aktivist på vegne av Israel fra Arizona, hadde planlagt å jobbe frivillig på en IDF-base neste mars, men endret planene til denne sommeren som en solidaritetshandling. Jødiske aktivister er ikke de eneste som kommer til Israel fortiden, skriver Israel21c. Forretningsreisende og VIPs fortsetter å fly inn i Israel, til tross for kansellerte offentlige konserter. Den Oscar-nominerte skuespilleren Jesse Eisenberg er ett eksempel på dette. I midten av juli ankom det 73 kristne turister fra 18 land for en to uker lang reise til Det Hellige land.  De tilhørte en internasjonal kristen organisasjon som hjelper jødene å immigrere til Israel. Ifølge gruppeleder Tom Brooker, som kommer fra Storbritannia, hadde bare tre personer avlyst sin deltakelse på grunn av krigen. "Det er lett å si at du står med Israel når alt er i orden," sier Brooker til Israel21c. "Men det teller mest er når Israel er i nød." "Det er aldri så ille her som det blir fremstilt i utenlandske medier,"  legger han til. "Som en kristen, vil jeg stå med Israel, uansett hva."www.okna-terminus.comhomemagazin.com.ua/

Israel_turismeTurismen til Israel har vist en nedgang etter at konflikten mot Hamas ble trappet opp og raketter sendt mot Israel. Likevel kommer mange turister fortsatt til landet. Det israelske nettmagasinet Israel21c har ønsket å finne ut hvorfor enkelte turister trekker seg fra planlagte reiser på grunn av en risiko for å bli truffet av raketter som er langt lavere enn risikoen for å bli truffet av en bil, mens andre ikke har noen betenkeligheter med å besøke Israel.

Israel21c har snakket med utlendinger som er ankommet Israel midt under Gaza-aksjonen.

“Krigen bare styrket min beslutning om å være her,” sier Annika Hernroth-Rothstein som treffes på en feriebolig nær stranden i Tel Aviv. Hernroth-Rothstein, en politisk konsulent og spaltist fra Sverige, ble ikke avskrekket av raketter mot Tel Aviv i begynnelsen av juli da hun tok sine to små sønner til Israel for en ukes lang tur, skriver nettmagasinet.

“I begynnelsen var det skremmende å høre sirener og måtte få mine barn til det nærliggende bomberommet uten å skremme dem under prosessen,” sier Rothstein . “Men da vi ble vant til det var det en samlende opplevelse å møte israelere i samme situasjon.” Med så store anti-israelske og anti-semittiske følelser som det er i Sverige er Israel faktisk avslappende for meg. Og mine gutter følte seg plutselig trygge på en morsom måte,” legger hun til.

Så snart hun og hennes barn kom tilbake til Sverige planla Hernroth-Rothstein sin neste Israel-tur. Flyvningen hun hadde bestilt ble avlyst som følge av et to-dagers forbud av mange internasjonale flyselskaper etter at en Hamas rakett landet nær Ben-Gurion Airport, så hun måtte finne en alternativ reiserute ved hjelp av togturer og lange ventetider på ulike flyplasser. Men til Israel kom den standheftige svensken. “Kjære, jeg er hooooome,” vitset hun på Facebook ved ankomsten – bare timer før en Red Alert sendte henne inn i nærmeste bomberom.

Krigen stanset heller ikke reiseplanen for New York-borger Vivian Lazar. “Dersom jeg avlyste en tur på grunn av terrorangrepene fra Hamas, ville jeg være med på å gi dem seieren de ønsker,” sier hun til Israel21c.

Lazar er direktør for HaZamir: The International Jewish High School Choir, grunnlagt av hennes mann, dirigent Matthew Lazar, som en del av hans Zamir Choral Foundation, som fremmer jødisk identitet og samhold gjennom musikk. Hun besøker vanligvis Israel flere ganger i året, hovedsakelig for det formål å etablere og koordinere israelske grener av det internasjonale koret. Hennes fjerde tur i 2014 var planlagt for denne måneden og inkluderte et bryllup, komme sammen med venner og slektninger, og å få i litt sol langs Middelhavet.

Men nå ønsker Lazar å inkludere et besøk til den sydlige delen av Israel, som er utsatt for de kontinuerlige rakettangrepene fra terroristene.  ”Jeg ønsker å se med egne øyne hvordan folk klarer å leve med de daglige rakettangrepene. Min mann og jeg bor ikke i Israel og er svært oppmerksom på at våre barn ikke er i frontlinjen. Det minste vi kan gjøre under vanskelige tider er å gå i gatene og vise vår støtte til vårt hjemland,” sier hun.

Helen Pearson Freedman, en aktivist på vegne av Israel fra Arizona, hadde planlagt å jobbe frivillig på en IDF-base neste mars, men endret planene til denne sommeren som en solidaritetshandling.

Jødiske aktivister er ikke de eneste som kommer til Israel fortiden, skriver Israel21c. Forretningsreisende og VIPs fortsetter å fly inn i Israel, til tross for kansellerte offentlige konserter. Den Oscar-nominerte skuespilleren Jesse Eisenberg er ett eksempel på dette.

I midten av juli ankom det 73 kristne turister fra 18 land for en to uker lang reise til Det Hellige land.  De tilhørte en internasjonal kristen organisasjon som hjelper jødene å immigrere til Israel. Ifølge gruppeleder Tom Brooker, som kommer fra Storbritannia, hadde bare tre personer avlyst sin deltakelse på grunn av krigen. “Det er lett å si at du står med Israel når alt er i orden,” sier Brooker til Israel21c. “Men det teller mest er når Israel er i nød.” “Det er aldri så ille her som det blir fremstilt i utenlandske medier,”  legger han til. “Som en kristen, vil jeg stå med Israel, uansett hva.”