Israel Antiquities Authority kunngjorde forrige tirsdag et interessant funn i nærheten av Highway 1, hovedveien mellom Tel Aviv og Jerusalem. Der ble det oppdaget ruiner fra den andre tempelperioden. Ruinene ble oppdaget for noen måneder siden under et infrastrukturprosjekt i forbindelse med veibygging, skriver Israel Hayom. Det var ikke et lite funn. Det ble avdekket ruiner fra store deler av en by som de israelske arkeologene mener er mer enn 2000 år gamle. Arkeologer fant også 114 bronsemynter gjemt inne i en leirpotte funnet på stedet, som daterer seg tilbake til det fjerde året av det store opprøret mot romerne, som til slutt førte til ødeleggelsen av det andre tempelet, et opprør som fant sted mellom 66 etter Kristus og 73 etter Kristus. Arkeologene Pablo Betzer og Eyal Marco, som ledet utgravingen, sier at ruinene gir et glimt inn i livene til jødene som bodde i utkanten av Jerusalem på slutten av opprøret.  ”Det ser ut som om noen her fryktet at enden var nær, og prøvde å skjule sine eiendommer, kanskje i håp om å gå tilbake til dem når freden og roen ble gjenopprettet i området," mener de. The Antiquities Authority sier at alle myntene var stemplet med et bilde av en kalk og hadde en hebraisk inskripsjon hvor det stod "Sions forløsning" på den ene siden, og et motiv med en hebraisk inskripsjon hvor det stod ”År fire” på den andre siden. Arkeologene mener det ble siktet til det fjerde året under opprøret mot romerne.okna-terminus.com/homemagazin.com.ua

Mynter_gamleIsrael Antiquities Authority kunngjorde forrige tirsdag et interessant funn i nærheten av Highway 1, hovedveien mellom Tel Aviv og Jerusalem. Der ble det oppdaget ruiner fra den andre tempelperioden. Ruinene ble oppdaget for noen måneder siden under et infrastrukturprosjekt i forbindelse med veibygging, skriver Israel Hayom.

Det var ikke et lite funn. Det ble avdekket ruiner fra store deler av en by som de israelske arkeologene mener er mer enn 2000 år gamle.

Arkeologer fant også 114 bronsemynter gjemt inne i en leirpotte funnet på stedet, som daterer seg tilbake til det fjerde året av det store opprøret mot romerne, som til slutt førte til ødeleggelsen av det andre tempelet, et opprør som fant sted mellom 66 etter Kristus og 73 etter Kristus.

Arkeologene Pablo Betzer og Eyal Marco, som ledet utgravingen, sier at ruinene gir et glimt inn i livene til jødene som bodde i utkanten av Jerusalem på slutten av opprøret.  ”Det ser ut som om noen her fryktet at enden var nær, og prøvde å skjule sine eiendommer, kanskje i håp om å gå tilbake til dem når freden og roen ble gjenopprettet i området,” mener de.

The Antiquities Authority sier at alle myntene var stemplet med et bilde av en kalk og hadde en hebraisk inskripsjon hvor det stod “Sions forløsning” på den ene siden, og et motiv med en hebraisk inskripsjon hvor det stod ”År fire” på den andre siden. Arkeologene mener det ble siktet til det fjerde året under opprøret mot romerne.