Ingenting er så galt at det ikke er godt for noe. Den israelske økonomien har lidd tap under Operation Protective Edge. Det har særlig gått ut over flyselskapene og turistindustrien. Men produsenten Rafael Advanced Defense Systems Ltd kan tjene penger på å ha fått vist frem sitt kort rekkevidde rakettavskjæringssystem Iron Dome. Blant annet har Sør Korea vist interesse for å kjøpe systemet. Iron Dome, som bruker styrte missiler for å skyte ned kortdistanserakettene som brukes av palestinske og libanesiske terrorister, har hatt en suksessrate på 90 prosent, skriver Israel Hayom. Det har vakt internasjonal oppmerksomhet. Yedidia Yaari, administrerende direktør i det Iron Domes statlig eide produsentselskapet Rafael Advanced Defense Systems Ltd, sier systemets ytelse har fått andre til å vise interesse for produktet. Han nevner spesielt at sør Korea mener våpenet kan være nyttig i forbindelse med et eventuelt angrep fra Nord Korea. "De er svært bekymret, ikke bare over raketter, men andre ting også,” sier Yaari til Army Radio, etter at representanter for Rafael nylig var i Seoul for å markedsføre Iron Dome. Han vil ikke gå ytterligere i detalj om en mulig avtale med det kommunisttruede landet. Det kan imidlertid bli noe ventetid for andre land som ønsker å kjøpe systemet. Direktøren sier at selskapet vil gi prioritet til Israel, som hittil har skaffet seg ni enheter, og venter på tre til. USA har i stor utstrekning finansiert de israelske forsyningene av avskjæringsrakettene. Kilder innen den israelske forsvarsindustrien anslår overfor Israel Hayom at hvert enkelt Iron Dome-batteri koster rundt 50 millioner dollar, og at hver avskjæringsrakett koster mellom 30.000 og 50.000 dollar. Foruten Rafael Advanced Defense Systems Ltd er også den israelske forsvarsleverandøren Elisra Group og Israel Aerospace Industries involvert i produksjonen, om også bruker enkelte komponenter laget av den amerikanske forsvarsentreprenøren Raytheon Coзамок cisaкупить наматрасник

Iron_DomeIngenting er så galt at det ikke er godt for noe. Den israelske økonomien har lidd tap under Operation Protective Edge. Det har særlig gått ut over flyselskapene og turistindustrien. Men produsenten Rafael Advanced Defense Systems Ltd kan tjene penger på å ha fått vist frem sitt kort rekkevidde rakettavskjæringssystem Iron Dome. Blant annet har Sør Korea vist interesse for å kjøpe systemet.

Iron Dome, som bruker styrte missiler for å skyte ned kortdistanserakettene som brukes av palestinske og libanesiske terrorister, har hatt en suksessrate på 90 prosent, skriver Israel Hayom. Det har vakt internasjonal oppmerksomhet.

Yedidia Yaari, administrerende direktør i det Iron Domes statlig eide produsentselskapet Rafael Advanced Defense Systems Ltd, sier systemets ytelse har fått andre til å vise interesse for produktet. Han nevner spesielt at sør Korea mener våpenet kan være nyttig i forbindelse med et eventuelt angrep fra Nord Korea. “De er svært bekymret, ikke bare over raketter, men andre ting også,” sier Yaari til Army Radio, etter at representanter for Rafael nylig var i Seoul for å markedsføre Iron Dome. Han vil ikke gå ytterligere i detalj om en mulig avtale med det kommunisttruede landet.

Det kan imidlertid bli noe ventetid for andre land som ønsker å kjøpe systemet. Direktøren sier at selskapet vil gi prioritet til Israel, som hittil har skaffet seg ni enheter, og venter på tre til. USA har i stor utstrekning finansiert de israelske forsyningene av avskjæringsrakettene. Kilder innen den israelske forsvarsindustrien anslår overfor Israel Hayom at hvert enkelt Iron Dome-batteri koster rundt 50 millioner dollar, og at hver avskjæringsrakett koster mellom 30.000 og 50.000 dollar.

Foruten Rafael Advanced Defense Systems Ltd er også den israelske forsvarsleverandøren Elisra Group og Israel Aerospace Industries involvert i produksjonen, om også bruker enkelte komponenter laget av den amerikanske forsvarsentreprenøren Raytheon Co