De økonomiske kostnadene for kampene på Gazastripen er av Det internasjonale pengefondet anslått til å kunne komme opp i 0,2 prosent av Israels bruttonasjonalprodukt, og kostnadene som ble estimert for en uke siden kan komme til å øke dersom krigen drar ut i tid, skriver Israel Hayom. Likevel har shekelen styrket seg under krigen, og IMF regner med at den israelske økonomien raskt vil komme på fote igjen når krigen er slutt. For en uke siden slo shekelen alle rekorder og hadde ikke vært sterkere i forhold til euro på 12 år, ifølge The Algemeiner. Den sterke shekelen tyder på at verden har tro på den israelske økonomien til tross for problemene med Hamas Talsmann for Det internasjonale pengefondet, William Murray, sier at spesielt reiselivsnæringen og små og mellomstore bedrifter er rammet av den pågående krigen. "Men vi trenger å gjøre det klart at når konflikten er over, forventer vi en vekst i Israel som vil ta igjen det tapte relativt raskt," sier han. For myndighetene på Gaza er det verre. ”Uten donorbistand vil de palestinske myndigheter ikke kunne ha råd til gjenoppbygging av infrastruktur og bygninger etter at konflikten ender,” sier han. Forrige uke vedtok den israelske regjeringen en rekke økonomiske tiltak for å tilrettelegge for gjenopptakelse av vanlig næringsvirksomhet når Gaza-kampanjen er fullført. Ifølge regjeringens tall led israelske virkesomheter et tap på 685 millioner shekel ($ 200 millioner) i de første to ukene med kamper. Blant de tiltakene som er godkjent var disponering av hjelpemidler til lokale myndigheter i det sørlige Israel, inkludert en umiddelbar støtte på 30 millioner shekel($ 8,700,000), noe som gir ekstra personell for sosial- og velferdstjenester, og en plan ment å bistå reiselivsnæringen.сейфы киев купитьполотенца

økonomiDe økonomiske kostnadene for kampene på Gazastripen er av Det internasjonale pengefondet anslått til å kunne komme opp i 0,2 prosent av Israels bruttonasjonalprodukt, og kostnadene som ble estimert for en uke siden kan komme til å øke dersom krigen drar ut i tid, skriver Israel Hayom. Likevel har shekelen styrket seg under krigen, og IMF regner med at den israelske økonomien raskt vil komme på fote igjen når krigen er slutt.

For en uke siden slo shekelen alle rekorder og hadde ikke vært sterkere i forhold til euro på 12 år, ifølge The Algemeiner. Den sterke shekelen tyder på at verden har tro på den israelske økonomien til tross for problemene med Hamas

Talsmann for Det internasjonale pengefondet, William Murray, sier at spesielt reiselivsnæringen og små og mellomstore bedrifter er rammet av den pågående krigen.

“Men vi trenger å gjøre det klart at når konflikten er over, forventer vi en vekst i Israel som vil ta igjen det tapte relativt raskt,” sier han. For myndighetene på Gaza er det verre. ”Uten donorbistand vil de palestinske myndigheter ikke kunne ha råd til gjenoppbygging av infrastruktur og bygninger etter at konflikten ender,” sier han.

Forrige uke vedtok den israelske regjeringen en rekke økonomiske tiltak for å tilrettelegge for gjenopptakelse av vanlig næringsvirksomhet når Gaza-kampanjen er fullført. Ifølge regjeringens tall led israelske virkesomheter et tap på 685 millioner shekel ($ 200 millioner) i de første to ukene med kamper.

Blant de tiltakene som er godkjent var disponering av hjelpemidler til lokale myndigheter i det sørlige Israel, inkludert en umiddelbar støtte på 30 millioner shekel($ 8,700,000), noe som gir ekstra personell for sosial- og velferdstjenester, og en plan ment å bistå reiselivsnæringen.