Israel er i ferd med å nærme seg nivået til Silicon Valley innen høyteknologisk utvikling, sa Jens Jorde da han holdt foredrag på det nylig avholdte landsmøtet i organisasjonen Med Israel for Fred. Lokallagslederen for MIFF Hallingdal har fulgt med på den israelske teknologiutviklingen i mer enn 30 år, og under MIFFs landsmøtet fortalte han om en utvikling som er i ferd med å nå nye høyder, skriver miff.no. "Israel eksporterer for 500 milliarder kroner i året, og 50 til 60 prosent av eksporten er høyteknologiske varer og tjenester", fortalte han (bilde: miff.no). "Hver dag gjøres det tre til fire utenlandske oppkjøp av israelsk teknologi", sa han, og viste i følge miff.no til den økende interessen for samarbeid med Israel som vises av blant både Russland, Kina og mange andre deler av verden. Jorde kom med flere eksempler på hvordan israelsk teknologi brukes over hele verden. "Israel har en av de viktigste oppgavene når det gjelder å holde ro og orden under fotball-VM. Over områdene der VM avholdes flyr det droner som passer på at det ikke oppstår uroligheter, og de er laget i Israel. Det er kun ett annet land som klarer å lage slike, og det er USA", fortalte han. "Nanoteknologi er den nye store industrien som kommer. 600 selskaper i Israel driver nå med dette. Det går ut på at man manipulerer molekylstrukturen slik at ting blir veldig smått. På den måten kan man for eksempel lage roboter som er så små at de kan sprøytes inn i blodårene og førest bort til kreftsvulster og angripe svulsten treffsikkert", sa Jorde. "HP, IBM og Intel kom til Israel for lenge siden. I dag har ”alle” forsknings- og utviklingsavdelinger i Israel. Intel har satset 60 til 70 milliarder kroner i Israel, og nå investerer de ytterligere 35 milliarder i å bygge enda en avdeling, som skal bli verdens beste og mest moderne fabrikk for produksjon av chips til PCer. Hvorfor reiser Intel fra fredelige USA til det mest urolige hjørnet av verden? Fordi der finnes det mennesker som er over gjennomsnittet smarte til å finne løsninger på problemer som oppstår", sa Jorde i følge miff.no. "Apple har tidligere ikke vært utenfor Silicon Valley en eneste gang for å finne ny teknologi. Men i 2012 gikk de ut av USA – til Israel. Grunnen var et lite israelsk firma som hadde utviklet en programvare som fikk alt i Apples maskiner til å jobbe raskere. Nå kjøper Apple selskapet Anobit for 1,8 milliarder kroner, og i disse dager ansetter de hundrevis til sin nye forsknings- og utviklingsavdeling i Israel", fortsatte han. Jens Jorde poengterte i følge miff.no at til tross for de omfattende høyteknologiske nyvinningene og investeringene som gjøres, er det av alle ting jordbruksvarer boikottbevegelsen er mest kjent for å fokusere på. "Bare en prosent av Israels eksport er jordbruksvarer. Det er latterlig å fokusere på dette i boikottbevegelsen. Kristin Halvorsen ville boikotte Jaffa-appelsinene, men hvem er det som produserer de israelske jordbruksvarene? Det er jo kibbutzene og de israelske araberne. Kibbutzbevegelsen er jo Halvorsens venner i sosialistbevegelsen, og araberne er jo dem hun er opptatt av å hjelpe", sa foredragsholderen. httpv://www.youtube.com/watch?v=Ux4Fzei-Uwsкупить сейфы киевмахровое полотенце

Jens_JordeIsrael er i ferd med å nærme seg nivået til Silicon Valley innen høyteknologisk utvikling, sa Jens Jorde da han holdt foredrag på det nylig avholdte landsmøtet i organisasjonen Med Israel for Fred. Lokallagslederen for MIFF Hallingdal har fulgt med på den israelske teknologiutviklingen i mer enn 30 år, og under MIFFs landsmøtet fortalte han om en utvikling som er i ferd med å nå nye høyder, skriver miff.no. “Israel eksporterer for 500 milliarder kroner i året, og 50 til 60 prosent av eksporten er høyteknologiske varer og tjenester”, fortalte han (bilde: miff.no).

“Hver dag gjøres det tre til fire utenlandske oppkjøp av israelsk teknologi”, sa han, og viste i følge miff.no til den økende interessen for samarbeid med Israel som vises av blant både Russland, Kina og mange andre deler av verden.

Jorde kom med flere eksempler på hvordan israelsk teknologi brukes over hele verden.

“Israel har en av de viktigste oppgavene når det gjelder å holde ro og orden under fotball-VM. Over områdene der VM avholdes flyr det droner som passer på at det ikke oppstår uroligheter, og de er laget i Israel. Det er kun ett annet land som klarer å lage slike, og det er USA”, fortalte han.

“Nanoteknologi er den nye store industrien som kommer. 600 selskaper i Israel driver nå med dette. Det går ut på at man manipulerer molekylstrukturen slik at ting blir veldig smått. På den måten kan man for eksempel lage roboter som er så små at de kan sprøytes inn i blodårene og førest bort til kreftsvulster og angripe svulsten treffsikkert”, sa Jorde.

“HP, IBM og Intel kom til Israel for lenge siden. I dag har ”alle” forsknings- og utviklingsavdelinger i Israel. Intel har satset 60 til 70 milliarder kroner i Israel, og nå investerer de ytterligere 35 milliarder i å bygge enda en avdeling, som skal bli verdens beste og mest moderne fabrikk for produksjon av chips til PCer. Hvorfor reiser Intel fra fredelige USA til det mest urolige hjørnet av verden? Fordi der finnes det mennesker som er over gjennomsnittet smarte til å finne løsninger på problemer som oppstår”, sa Jorde i følge miff.no.

“Apple har tidligere ikke vært utenfor Silicon Valley en eneste gang for å finne ny teknologi. Men i 2012 gikk de ut av USA – til Israel. Grunnen var et lite israelsk firma som hadde utviklet en programvare som fikk alt i Apples maskiner til å jobbe raskere. Nå kjøper Apple selskapet Anobit for 1,8 milliarder kroner, og i disse dager ansetter de hundrevis til sin nye forsknings- og utviklingsavdeling i Israel”, fortsatte han.

Jens Jorde poengterte i følge miff.no at til tross for de omfattende høyteknologiske nyvinningene og investeringene som gjøres, er det av alle ting jordbruksvarer boikottbevegelsen er mest kjent for å fokusere på. “Bare en prosent av Israels eksport er jordbruksvarer. Det er latterlig å fokusere på dette i boikottbevegelsen. Kristin Halvorsen ville boikotte Jaffa-appelsinene, men hvem er det som produserer de israelske jordbruksvarene? Det er jo kibbutzene og de israelske araberne. Kibbutzbevegelsen er jo Halvorsens venner i sosialistbevegelsen, og araberne er jo dem hun er opptatt av å hjelpe”, sa foredragsholderen.