Den mest omfattende rangering av universiteter i verden gjøres årlig av den anerkjent institusjon CWUR (Center for world University ranking).  I 2014 ble Det Hebraiske Universitet i Jerusalem rangert på 22. plassen blant de 1000 beste universiteter i verden. CWUR publiserer den eneste globale universitet ranking som måler kvaliteten på utdanning av studentene, samt prestasjon av fagpersonale og deres forskning. USA dominerer toppen av tabellen, og de tre beste universiteter er amerikanske: Harvard, Stanford og MIT. De fem beste universiteter I Midtøsten befinner seg i Israel, skriver bloggeren Tarud, som har lest rapporten. Disse er: Hebrew University i Jerusalem – 22 plassen Weizmann Institute of Science – 38 plassen Tel Aviv University- 86 plassen Technion – Israel Institute of Technology- 109 plassen Ben-Gurion University of the Negev- 362 plassen Det beste arabisk universitet i verden er King Saud universitet i Saudi Arabia som er rangert på den 420 plassen. Det beste norsk universitet er Universitet i Oslo som er rangert på den 111 plassen.  NTNU er rangert på den 286 plassen, og Universitet i Bergen på den 305 plassen. Det Hebraiske Universitetet i Jerusalem, som ble grunnlagt i 1918 og offisielt åpnet i 1925, er Israels fremste universitet samt sin ledende forskningsinstitusjon. Det Hebraisk Universitet er rangert blant de beste universiteter i verden og er anerkjent for kvalitet på undervisning og sin ledende rolle i flere fag i det internasjonal vitenskapelige miljøet.  Universitetet tilbyr et bredt utvalg av studiemuligheter innen humanistiske fag, samfunnsvitenskap, eksakt vitenskap og medisin. Universitetet deltar i flerfaglige aktiviteter i Israel og i utlandet, og fungerer som en bro mellom akademisk forskning og dens sosiale og industrielle applikasjoner, skriver Tarud. Målene til universitetet er høyere utdannelse av fremtidens ledere innenfor offentlige forvaltning, utdannelse og vitenskap.  Målene inkluderer også forskning på jødiske kultur og tradisjon, samt utvidelse av grensene for kunnskap til beste for hele menneskeheten. Det Hebraiske Universitetet i Jerusalem er en tverrfaglig institusjon for høyere utdanning og forskning, og en internasjonalt anerkjent vitenskapelig sentrum. Universitetets fagpersonale er blant de ledende forskere i verden, og mottakere av mange nasjonale og internasjonale priser, blant annet åtte Nobelpriser. Blant Universiteter gründerne er bemerkelsesverdige intellektuelle, vitenskapsmenn og filosofer, som Albert Einstein og Martin Buber. De åtte Nobelpris vinnerne som fikk sin utdannelse eller undervist på universitetet er: Prof. Robert J. Aumann – Nobelpris i økonomi 2005 Prof. Albert Einstein – Nobelpris i fysikk 1921 Prof. David Gross – Nobelpris i fysikk 2004 Prof. Avram Hershko – Nobelpris i kjemi 2004 Prof. Ada E. Yonath – Nobelpris i kjemi 2009 Prof. Daniel Kahneman – Nobelpris i økonomi 2002 Prof. Aaron Ciechanover – Nobelpris i kjemi 2004 Prof. Roger D. Kornberg – Nobelpris i kjemi 2006 Universitetsområde på Scopusfjellet tilbyr rikelig med muligheter utenfor klasserommet for internasjonale studenter til å samhandle med hverandre og sine israelske kolleger. Studenter kan dra nytte av stimulerende forelesninger og seminarer, ulike sosiale, kulturelle og religiøse aktiviteter, forfriskende atletisk og friluftsliv, og så mye mer. Universitetet har et omfattende program for utenlands studenter.  Miljøet er ganske internasjonalt og det er bl.a. mange arabere og hundrevis av studenter fra mange land som kommer for å studere på universitetet, skriver Tarud. CWUR baserer sin rangering på åtte objektive indikatorer som indikerer forskjellige kvaliteter ved universitetene: 1) Kvaliteten på utdanning, målt ved antall internasjonale utmerkelser til tidligere studenter ved universitet, i forhold til størrelsen [25%] 2) Antall tidligere studenter som har lederstilling i store selskaper (i forhold til universitetets størrelse) [25%] 3) Antall akademikere som har vunnet internasjonale utmerkelser [25%] 4) Antall forskninger som vises i anerkjente tidsskrifter [5%] 5) Antall forskninger som vises i innflytelsesrik tidsskrifter [5%] 6) Antall siterte forskningsresultat [5%] 7) Universitetets h-indeks [5%] 8) Antall søknader på internasjonale patenter [5%] I Norge er vi stolt av vår høyere utdannelse, men sammenligning med andre land så er våre universiteter ikke i nærheten av den internrasjonelle toppen.  Riktig nok så er vi bedre enn  universitetene i de arabiske landene, men vi ligger fremdeles et godt stykke bak universitetene i Israel.оружейные сейфыwww.dmi.com.ua/

Hebrew_university2Den mest omfattende rangering av universiteter i verden gjøres årlig av den anerkjent institusjon CWUR (Center for world University ranking).  I 2014 ble Det Hebraiske Universitet i Jerusalem rangert på 22. plassen blant de 1000 beste universiteter i verden. CWUR publiserer den eneste globale universitet ranking som måler kvaliteten på utdanning av studentene, samt prestasjon av fagpersonale og deres forskning. USA dominerer toppen av tabellen, og de tre beste universiteter er amerikanske: Harvard, Stanford og MIT.

De fem beste universiteter I Midtøsten befinner seg i Israel, skriver bloggeren Tarud, som har lest rapporten. Disse er:

Hebrew University i Jerusalem – 22 plassen

Weizmann Institute of Science – 38 plassen

Tel Aviv University- 86 plassen Technion –

Israel Institute of Technology- 109 plassen

Ben-Gurion University of the Negev- 362 plassen

Det beste arabisk universitet i verden er King Saud universitet i Saudi Arabia som er rangert på den 420 plassen. Det beste norsk universitet er Universitet i Oslo som er rangert på den 111 plassen.  NTNU er rangert på den 286 plassen, og Universitet i Bergen på den 305 plassen.

Det Hebraiske Universitetet i Jerusalem, som ble grunnlagt i 1918 og offisielt åpnet i 1925, er Israels fremste universitet samt sin ledende forskningsinstitusjon. Det Hebraisk Universitet er rangert blant de beste universiteter i verden og er anerkjent for kvalitet på undervisning og sin ledende rolle i flere fag i det internasjonal vitenskapelige miljøet.  Universitetet tilbyr et bredt utvalg av studiemuligheter innen humanistiske fag, samfunnsvitenskap, eksakt vitenskap og medisin. Universitetet deltar i flerfaglige aktiviteter i Israel og i utlandet, og fungerer som en bro mellom akademisk forskning og dens sosiale og industrielle applikasjoner, skriver Tarud.

Målene til universitetet er høyere utdannelse av fremtidens ledere innenfor offentlige forvaltning, utdannelse og vitenskap.  Målene inkluderer også forskning på jødiske kultur og tradisjon, samt utvidelse av grensene for kunnskap til beste for hele menneskeheten. Det Hebraiske Universitetet i Jerusalem er en tverrfaglig institusjon for høyere utdanning og forskning, og en internasjonalt anerkjent vitenskapelig sentrum.

Universitetets fagpersonale er blant de ledende forskere i verden, og mottakere av mange nasjonale og internasjonale priser, blant annet åtte Nobelpriser. Blant Universiteter gründerne er bemerkelsesverdige intellektuelle, vitenskapsmenn og filosofer, som Albert Einstein og Martin Buber. De åtte Nobelpris vinnerne som fikk sin utdannelse eller undervist på universitetet er: Prof. Robert J. Aumann – Nobelpris i økonomi 2005 Prof. Albert Einstein – Nobelpris i fysikk 1921 Prof. David Gross – Nobelpris i fysikk 2004 Prof. Avram Hershko – Nobelpris i kjemi 2004 Prof. Ada E. Yonath – Nobelpris i kjemi 2009 Prof. Daniel Kahneman – Nobelpris i økonomi 2002 Prof. Aaron Ciechanover – Nobelpris i kjemi 2004 Prof. Roger D. Kornberg – Nobelpris i kjemi 2006

Universitetsområde på Scopusfjellet tilbyr rikelig med muligheter utenfor klasserommet for internasjonale studenter til å samhandle med hverandre og sine israelske kolleger. Studenter kan dra nytte av stimulerende forelesninger og seminarer, ulike sosiale, kulturelle og religiøse aktiviteter, forfriskende atletisk og friluftsliv, og så mye mer. Universitetet har et omfattende program for utenlands studenter.  Miljøet er ganske internasjonalt og det er bl.a. mange arabere og hundrevis av studenter fra mange land som kommer for å studere på universitetet, skriver Tarud.

CWUR baserer sin rangering på åtte objektive indikatorer som indikerer forskjellige kvaliteter ved universitetene: 1) Kvaliteten på utdanning, målt ved antall internasjonale utmerkelser til tidligere studenter ved universitet, i forhold til størrelsen [25%] 2) Antall tidligere studenter som har lederstilling i store selskaper (i forhold til universitetets størrelse) [25%] 3) Antall akademikere som har vunnet internasjonale utmerkelser [25%] 4) Antall forskninger som vises i anerkjente tidsskrifter [5%] 5) Antall forskninger som vises i innflytelsesrik tidsskrifter [5%] 6) Antall siterte forskningsresultat [5%] 7) Universitetets h-indeks [5%] 8) Antall søknader på internasjonale patenter [5%]

I Norge er vi stolt av vår høyere utdannelse, men sammenligning med andre land så er våre universiteter ikke i nærheten av den internrasjonelle toppen.  Riktig nok så er vi bedre enn  universitetene i de arabiske landene, men vi ligger fremdeles et godt stykke bak universitetene i Israel.