Mange forventer at kosher mat i Israel betyr mat i Israel. I virkeligheten er dette langt fra sannheten, spesielt i Tel Aviv og Eilat, men også i mange andre deler av landet, skriver de israelske turistmyndighetene på sin nettside. Restauranter som holder åpent på sabbatene, har en spesiell stor meny og serverer blandinger a melk- og kjøttprodukter, kan man regne med ikke er kosher-restauranter. Men hvorfor unngå kosher-restauranter? For de som ikke er kjent med kosher mat kan det være en spesiell turistopplevelse å besøke en kosher-restaurant og forsøke å gjøre seg bedre kjent med den jødiske kulturen.  Hva gjør et sted kosher, spør nettsiden Turist Israel, og svarer: Eieren må kunne vise et sertifikat (kalt en hechsher) fra den lokale rabbinatet, som beviser at deres kjøkken har blitt overvåket og grundig sjekket. Du kan se disse innrammet på veggen på noen av stedene som serverer Kosher mat. Det er ulike standarder av kosher, noen religiøst strengere enn andre, og det finnes derfor også ulike sertifiseringer. Noen steder bestemmer restaurantene på egenhånd at de vil holde kosher, men ønsker ikke å betale rabbinere. Disse stedene vil ha plakater på veggene hvor det eksempelvis kan stå "frivillig kosher" eller "overvåket av Gud". Alle de store nasjonale næringskjedene (med unntak av én, 'Tiv Taam') lager bare  kosher mat, og hver matvare er på en eller annen måte merket som kosher, enten i fet skrift nær ingrediensene eller ved et symbol ett eller annet sted på emballasjen.  Småbutikker kan velge å gjøre det de ønsker: de fleste selger kosher produkter, noen, spesielt i Tel Aviv og arabiske byene, selger en blanding av kosher og ikke-kosher elementer. Tel Aviv er en verden for seg selv, skriver Turist Israel. Restauranter serverer svinekjøtt, reker, og kombinasjoner av meieri-og kjøttprodukter. Butikker selge gjerne ikke-kosher kjøtt og vin. Eilat har også en god del ikke-kosher restauranter, selv om de fleste av hotellene har kosher kjøkken.сейфы офисныеwww.nl.ua/

Israel_matMange forventer at kosher mat i Israel betyr mat i Israel. I virkeligheten er dette langt fra sannheten, spesielt i Tel Aviv og Eilat, men også i mange andre deler av landet, skriver de israelske turistmyndighetene på sin nettside. Restauranter som holder åpent på sabbatene, har en spesiell stor meny og serverer blandinger a melk- og kjøttprodukter, kan man regne med ikke er kosher-restauranter. Men hvorfor unngå kosher-restauranter? For de som ikke er kjent med kosher mat kan det være en spesiell turistopplevelse å besøke en kosher-restaurant og forsøke å gjøre seg bedre kjent med den jødiske kulturen. 

Hva gjør et sted kosher, spør nettsiden Turist Israel, og svarer: Eieren må kunne vise et sertifikat (kalt en hechsher) fra den lokale rabbinatet, som beviser at deres kjøkken har blitt overvåket og grundig sjekket. Du kan se disse innrammet på veggen på noen av stedene som serverer Kosher mat. Det er ulike standarder av kosher, noen religiøst strengere enn andre, og det finnes derfor også ulike sertifiseringer. Noen steder bestemmer restaurantene på egenhånd at de vil holde kosher, men ønsker ikke å betale rabbinere. Disse stedene vil ha plakater på veggene hvor det eksempelvis kan stå “frivillig kosher” eller “overvåket av Gud”.

Alle de store nasjonale næringskjedene (med unntak av én, ‘Tiv Taam’) lager bare  kosher mat, og hver matvare er på en eller annen måte merket som kosher, enten i fet skrift nær ingrediensene eller ved et symbol ett eller annet sted på emballasjen.  Småbutikker kan velge å gjøre det de ønsker: de fleste selger kosher produkter, noen, spesielt i Tel Aviv og arabiske byene, selger en blanding av kosher og ikke-kosher elementer.

Tel Aviv er en verden for seg selv, skriver Turist Israel. Restauranter serverer svinekjøtt, reker, og kombinasjoner av meieri-og kjøttprodukter. Butikker selge gjerne ikke-kosher kjøtt og vin. Eilat har også en god del ikke-kosher restauranter, selv om de fleste av hotellene har kosher kjøkken.